Adıyaman Gerger Dağdeviren Köyü

Adıyaman Gerger Dağdeviren Köyü

Dağdeviren köyü hangi ilimizdedir ? Dağdeviren köyü haberleri için tıklayın ! Dağdeviren köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Dağdeviren köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Dağdeviren köyüne nasıl gidilir?

Dağdeviren köyü haberleri için tıklayın!  Dağdeviren köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Dağdeviren, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Köydeki yaşlılardan aldığım bilgilere göre; Üsan da oturan köylüler yaklaşık 450-500 yıl önce Konya Cihanbeyli’den gelmişler. Hashamzan da oturan köylüler yaklaşık 250-300 önce Gerger-Kesertaş-Seyrantepe’den gelmişler. 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Coğrafi Yapısı: Dağdeviren Köyü Gerger ilçesinin güneybatısında 10 km uzaklıkta, Gerger-Kahta yolunun 3 km batısında engebeli bir alanda kurulu bulunmaktadır. Adıyaman iline 95 km, Gerger ilçesine 7 km uzaklıktadır. Dağdeviren köyünün 5 mezrası vardır bunlar: Horsaik,koson,üson,hashamsa,altelon'dur. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. 


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.Ama aile hekimliği dolayısıyla kapanmıştır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

DAĞDEVİREN KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

DAĞDEVİREN KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

DAĞDEVİREN KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Dağdeviren köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Dağdeviren köyüne nasıl gidilir? Dağdeviren köyünde vefat edenler?

Dağdeviren köyü resimleri, Dağdeviren köyü Videoları, Dağdeviren köyü facebook. Dağdeviren köyü geçim kaynağı nedir? Dağdeviren köyünde düğünler nasıl yapılır? 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.