Adıyaman Gerger Gündoğdu Köyü

Adıyaman Gerger Gündoğdu Köyü

Gündoğdu köyü hangi ilimizdedir? Gündoğdu köyü haberleri için tıklayın ! Gündoğdu köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Gündoğdu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Gündoğdu köyüne nasıl gidilir?

Gündoğdu köyü haberleri için tıklayın!  Gündoğdu köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Gündoğdu (Mışrak), Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Köy ADIYAMAN'ın GERGER ilçesine bağlı kürt kökenli vatandaşların yaşadığı bir köydür. Köyün tarihi çok eskiye dayanmaktadır kürtçe ismi mışrak olan (Gündoğdu) köyü günümüzde hala eski adıyla anılmaktadır. Adıyaman iline 83, Gerger ilçesine 19 km uzaklıktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Coğrafi konum olarak ise; enlem: 37.957 ve boylam: 38.887 koordinatlarındadır. Köy dağlık bir alana kuruludur evler tarlalara oldukça yakındır.Ayrıca köyde mışrak deresi olduğundan balık tutma imkanınızda vardır Sazan ve Alabalık çeşitleri bu derede yaşamaktadır.  Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Ancak verimli toprakları olduğu için sebze ve meyve yetiştiriciliği oldukça güzeldir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün çokta zengin kaynakları olmasına rağmen ekonomisi zayıftır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır.

 

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

GÜNDOĞDU KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

GÜNDOĞDU KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

GÜNDOĞDU KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Gündoğdu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Gündoğdu köyüne nasıl gidilir? Gündoğdu köyünde vefat edenler?

Gündoğdu  köyü resimleri, Gündoğdu köyü Videoları, Gündoğdu  köyü facebook. Gündoğdu  köyü geçim kaynağı nedir? Gündoğdu köyünde düğünler nasıl yapılır? 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.