Adıyaman Gerger Kaşyazı Köyü

Adıyaman Gerger Kaşyazı Köyü

Kaşyazı köyü hangi ilimizdedir? Kaşyazı köyü haberleri için tıklayın ! Kaşyazı köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Kaşyazı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Kaşyazı köyüne nasıl gidilir?

Kaşyazı köyü haberleri için tıklayın!  Kaşyazı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Kaşyazı, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. öyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında;bulgur,et,patlıcanlı yemekler,çiğköfte,(yöresel adı ile)tırşık gibi yörede yetişen bitki ve hayvanlardan elde edilen besinlerle beslenirler. Adıyaman iline 107 km, Gerger ilçesine 5 km uzaklıktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy nüfusu 1990-1997 yılları arası özelliklle istanbula büyük bir göç vermiştir. İstanbul ve diğer gelişmiş bölgelerde yaşanlar köydeki yakınlarına maddi destekte bulunmaktadırlar. İstanbul da ise özellikle tekstil işi uğraşmaktadırlar. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

 

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

KAŞYAZI KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

KAŞYAZI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

KAŞYAZI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Kaşyazı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Kaşyazı köyüne nasıl gidilir? Kaşyazı köyünde vefat edenler?

Kaşyazı köyü resimleri, Kaşyazıköyü Videoları, Kaşyazı köyü facebook. Kaşyazı köyü geçim kaynağı nedir? Kaşyazı köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.