Adıyaman Gerger Kesertaş Köyü

Adıyaman Gerger Kesertaş Köyü

Kesertaş köyü hangi ilimizdedir? Kesertaş köyü haberleri için tıklayın ! Kesertaş köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Kesertaş köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Kesertaş köyüne nasıl gidilir?

Kesertaş köyü haberleri için tıklayın ! Kesertaş köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Kesertaş, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Köyün kürtçe ismi Perdeso'dur. Ayrıca Perso olarakta adlandırılmaktadır. Ermenice kökenli bir kelime olup Etrafı suyla çevrili bahçe anlamına gelmektedir. Köy adlarının Türkçeleştirilmesi sırasında köy adı Kesertaş olarak değiştirilmiştir. Köy halkı ovayı sulamak için Kırmızı Taş tepelerinin etrafında ki taşlarını keserek Su Bend'leri yapmışlardır. Ayrıca Su Değirmenlerinde kullanılan Taşlar köy sınırları içersinde bulunan Kırmızı Taş tepeleri civarında yapılmıştır. Bu nedenle Taş kesen köy anlamında Kesertaş denilmiştir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Adıyaman iline 92 km, Gerger ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Köy halkının büyük bir bölümü Cüler Aşireti, Çavuş koluna bağlı insanlardan oluşmaktadır. Ayrıca 1960 yılına kadar köyde Ermeni asıllı aileler yaşamaktadıylar. En son Ermeni ailesi 1960 yılında köyden göç etmiştir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köyde sanayi olarak adlandırılanabilinicek tam teşekkülü çalışan bir Değirmen vardır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köy okulu 2012 yılında gördüğü hasar nedeniyle kapatılmıştır. Köydeki öğrenciler eğitim ve öğretimlerine ilçe merkezindeki okullarda devam etmektedirler. Köyün içme suyu şebekesi ve Camisi vardır. Ama kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyde tam teşekküllü çalışan bir Değirmen bulunmaktadır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

KESERTAŞ KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

KESERTAŞ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

KESERTAŞ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Kesertaş köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Kesertaş köyüne nasıl gidilir? Kesertaş köyünde vefat edenler?

Kesertaş köyü resimleri, Kesertaş köyü Videoları, Kesertaş köyü facebook. Kesertaş köyü geçim kaynağı nedir? Kesertaş köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.