Adıyaman Gerger Koşarlar  Köyü

Adıyaman Gerger Koşarlar Köyü

Koşarlar köyü hangi ilimizdedir? Koşarlar köyü haberleri için tıklayın ! Koşarlar köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Koşarlar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Koşarlar köyüne nasıl gidilir?

Koşarlar köyü haberleri için tıklayın!  Koşarlar köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Koşarlar, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Koşarlar Köyü,Eski Adı ile Nirin,Drejan Aşiretinin Yönetimliğini Yapmış ve Halanda Bu Geleneği Sürdürmekte olan Kürd Köyüdür. Aşiretin şuanki merkezi İstanbul'da bulunmaktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Adıyaman iline 122 km, Gerger ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Genel olarak köyün halkı Dirêjan Aşiretine mensuptur. Aşiretin Malatya, Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa gibi illerde birçok üyesi bulunmaktadr. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

KOŞARLARKÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

KOŞARLAR KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

KOŞARLAR KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Koşarlar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Koşarlar  köyüne nasıl gidilir? Koşarlar köyünde vefat edenler?

Koşarlar köyü resimleri, Koşarlar köyü Videoları, Koşarlar köyü facebook. Koşarlar köyü geçim kaynağı nedir? Koşarlar  köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.