Adıyaman Gerger Seyitmahmut Köyü

Adıyaman Gerger Seyitmahmut Köyü

Seyitmahmut köyü hangi ilimizdedir? Seyitmahmut köyü haberleri için tıklayın ! Seyitmahmut köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Seyitmahmut köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Seyitmahmut köyüne nasıl gidilir?

Seyitmahmut köyü haberleri için tıklayın!  Seyitmahmut köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Seyitmahmut, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının nereden geldiği köy merkezi siverek civarıdan geldiği bilinmektedir.Eski gerger olarak bilinir ve köy Oğuzların Kayı kolundan gelen KARAKEÇİLİ TÜRKMEN aşiretinin TORUN KOLUNUN BEYLER Oymağından gelen insanlardan oluşmuştur.Gergerin 3 köyünden boy beyliği yapmışlardır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Beybostan,seyitmahmut,oymaklı köylerinde iskan olmuşlardır.600 yıllık varlıkları bilinmektedir.Kürtleşme ve kürtçe ya da zazaca konuşmazlar ana dilleri Türkçedir.sebebi uzun yıllar siverek yerlileri olan KARAKOYUNLULAR İle ilişkide olmalarından kaynaklanmıştır.Oysa siverek KARAKEÇİLİLERİ kürtçe anadilleri olmuştur. Kültürleri klasik doğu yaşam tarzı var merkez köy TÜRKMEN olup mezraları tırsık ve çamık drejan aşireti mensuplarıdır cami tırsık mezrasındadır cuma namazını beraber kılarlar sedsal yani yeniyıl zamanı bayram gelmiş gibi kutlarlar tütünü ve pekmeziyle ünlüdür. KARAKEÇİLİ TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Adıyaman iline 84 km, Gerger ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 

 

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır içme suyu merkezve tırsık mezrasıda var çamık mezrasında toktur yol steplize olup resmiyette asfalt gözükür. 

 

SEYİTMAHMUT KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

SEYİTMAHMUT KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

SEYİTMAHMUT KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Seyitmahmut köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Seyitmahmut köyüne nasıl gidilir? Seyitmahmut  köyünde vefat edenler?

Seyitmahmut köyü resimleri, Seyitmahmut köyü Videoları, Seyitmahmut köyü facebook. Seyitmahmut köyü geçim kaynağı nedir? Seyitmahmut köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum