Adıyaman Gerger Sutepe Köyü

Adıyaman Gerger Sutepe Köyü

Sutepe köyü hangi ilimizdedir? Sutepe köyü haberleri için tıklayın ! Sutepe köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Sutepe köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Sutepe köyüne nasıl gidilir?

Sutepe köyü haberleri için tıklayın!  Sutepe köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Sutepe, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Köy UNESCO kapsamında korunan Nemrut Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Köyde ikamet eden aileler Anadolu'nun çeşitli yörelerinden bölgeye göç etmiş ya da yerleştirilmiştir. Köyde Malatya ve Konya başta olmak üzere diğer iller ve Suriye'den göç etmiş nüfus mevcuttur.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyde Kommagene Krallığı döneminden kaldığı sanılan ve "Çeşme" olarak bilinen bölgede kilise kalıntıları bulunmaktadır. Ayrıca Üzeyir'in makamı olarak bilinen bölge köy sınırlarına çok yakındır. Köyde Anadolu'ya has kıyafetler kullanılmaktadır. Yemek kültürü, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin genelinde hakim olan etli ve ağır yemeklerdir. Folklor ve oyunlar yöresel izler taşır. Kısa deyimle, Müslüman geleneklerine bağlı bir köydür. Adıyaman iline 77 km, Gerger ilçesine 35 km uzaklıktadır. Bir nevi yayla formundadır. Köy, yeraltı suları bakımından zengindir. Köyde 1970'li yıllarda kesilen ormanlar kısmen de olsa yetişmiştir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yetiştirilen ürünler kısmen de olsa Adıyaman ve Kahta'da satışa sunulur. Tarım ürünleri arasında buğday ve meyve üretimi çoğunluktadır. Hayvancılık hem büyükbaş hem de küçükbaş olarak yapılır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Fakat kanalizasyon şebekesi yoktur.

 

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

SUTEPE KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

SUTEPE KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

SUTEPE KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Sutepe köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Sutepe köyüne nasıl gidilir? Sutepe köyünde vefat edenler?

Sutepe köyü resimleri, Sutepe  köyü Videoları, Sutepe köyü facebook. Sutepe köyü geçim kaynağı nedir? Sutepe köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.