Adıyaman Gerger Yenibardak Köyü

Adıyaman Gerger Yenibardak Köyü

Yenibardak köyü hangi ilimizdedir? Yenibardak köyü haberleri için tıklayın ! Yenibardak köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Yenibardak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Yenibardak köyüne nasıl gidilir?

Yenibardak köyü haberleri için tıklayın!  Yenibardak köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Yenibardak, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Köy halkı, Zazalardan oluşmaktadır. Köy Zaza milliyetine mensup olup, köy halkının ana dili Zazaca'dır. ZAZA kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köy halkı, çoğunlukla ZAZA olup islam geleneklerine bağlıdır.Herhangi bir kültürel faaliyet yoktur.Bilinen yemeklerin dışında birkaç yöresel yemek çeşidi mevcuttur. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır(tek sınıflı). Köyün içme suyu şebekesi var.kanalizasyon şebekesi yoktur.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan toprak yol olup köyde elektrik vardır. 

 

YENİBARDAK KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

YENİBARDAK KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

YENİBARDAK  KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Yenibardak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Yenibardak köyüne nasıl gidilir? Yenibardak köyünde vefat edenler?

Yenibardak köyü resimleri, Yenibardak köyü Videoları, Yenibardak köyü facebook. Yenibardak köyü geçim kaynağı nedir? Yenibardak köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.