Adıyaman Gerger Yukarıdağlıca Köyü

Adıyaman Gerger Yukarıdağlıca Köyü

Yukarıdağlıca köyü hangi ilimizdedir? Yukarıdağlıca köyü haberleri için tıklayın ! Yukarıdağlıca köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Yukarıdağlıca köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Yukarıdağlıca köyüne nasıl gidilir?

Yukarıdağlıca köyü haberleri için tıklayın!  Yukarıdağlıca köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Yukarı Dağlıca Köyü, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Köyün gerçek ismi ARBIHÜNU JORIN dır fakat cumhuriyetin kurulmasından sonra köyün ismi Yukarıdağlıca olarak değiştirilmiştir.Arbıhün arapçada kırk anlamına gelmektedir jorın ise yukarı anlamına gelmektedir.Ne sebeple kendisine bu ismin verildiğini ise bilinmemektedir. Köyün kuruluş tarihi : Köye ilk olarak haydarun sülalesi yerleşmiştir devamında ammaron , ivon , mıllon ve bormuzyun sülaleleri yerleşmiştir.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kültür: Yukarıdağlıca bir Kürt köyü olup gelenek ve görenekleri genel olarak güneydoğu gelenekleri ile eşdeğerdir. köyde aşiret kavramı eskiye oranla güçlü olmasa da yine hakimdir.düğünleri davullu zurnalı olmakla beraber kendine has oyunları vardır. Adıyaman iline 107 km, Gerger ilçesine 5 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi İstanbul'a dayalıdır. Köyde geçinecek bir uğraş iş yoktur.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün [[içme suyu şebekesi vardır)kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

YUKARIDAĞLICA KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

YUKARIDAĞLICA KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

YUKARIDAĞLICA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Yukarıdağlıca köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Yukarıdağlıca köyüne nasıl gidilir? Yukarıdağlıca köyünde vefat edenler?

Yukarıdağlıca köyü resimleri, Yukarıdağlıca köyü Videoları, Yukarıdağlıca köyü facebook. Yukarıdağlıca köyü geçim kaynağı nedir ? Yukarıdağlıca köyünde düğünler nasıl yapılır? 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.