Adıyaman Gölbaşı Akçakaya Köyü

Adıyaman Gölbaşı Akçakaya Köyü

Akçakaya köyü hangi ilimizdedir?Akçakaya köyü haberleri için tıklayın! Akçakaya köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Akçakaya köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gölbaşı Akçakaya köyüne nasıl gidilir? Akçakaya köyünde vefat edenler?

Akçakaya Köyü Hangi ilimizdedir? 

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR? 

 
Akçakaya, eski ismi Pehnik Adıyaman ilinin Gölbaşı ilçesine bağlı bir köydür.
 
 

İlçeye 17 km mesafededir. Köyün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Timur’un Anadolu’yu istilası ve Suriye seferi sırasında Behisni (Besni) ye giderken buradan geçtiği, köyü talan ettiği rivayet edilir. Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
 
Köy, kent adıyla tanımlanan yamaca sırtını vermiştir. Yönü güney batıya bakar, ön tarafı açıktır. Evler iki katlı ve toprak yapıdır. Köyün ismi 1962 yılından sonra “Akçakaya” olmuştur. Yurt dışında çalışan çok sayıda köylü vardır.

 Köyde göç çoktur. Genelde Gölbaşı’na yerleşmişlerdir. Adıyaman iline 69 km, Gölbaşı ilçesine 2.5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır.

 Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
 
 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.