Adıyaman Gölbaşı Aktoprak Köyü

Adıyaman Gölbaşı Aktoprak Köyü

Aktoprak köyü hangi ilimizdedir?Aktoprak köyü haberleri için tıklayın! Aktoprak köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Aktoprak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gölbaşı Aktoprak köyüne nasıl gidilir? Aktoprak köyünde vefat edenler?

Aktoprak Köyü Hangi ilimizdedir?

Aktoprak  köyü haberleri için tıklayınız! Aktoprak köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

 
Aktoprak, Adıyaman ilinin Gölbaşı ilçesine bağlı bir köydür. ilk adı, Seske olan köy daha sonra aktoprak adını almıştır.köyün geçmişi ile ilgili Osmanlı arşivlerinde Sivas'ın Şarkışla İlçesinden Malatya'ya oradanda buraya konar göçer gelmiş Canbeyli Türkmenlerinin kurduğu bir TÜRKMEN köyüdür.
TRT Türk Halk Müziği Sanatçımız Mehmet SESKE bu köylüdür. 
 
Köy 200 yıl önce Oğuzların Bayat Boyundan Canbeyli Türkmen aşiretince kurulan köylerden birisidir. Tüm köy halkının ana dilleri Türkçedir. Gölbaşı ve Köyleri Türkmen aşiretlerinin yoğun yurt tuttuğu bir ilçedir. TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Adıyaman iline 78 km, Gölbaşı ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
 
 
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır fakat kullanılmamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.