Adıyaman Gölbaşı Aşağıazaplı Köyü

Adıyaman Gölbaşı Aşağıazaplı Köyü

Aşağıazaplı köyü hangi ilimizdedir? Aşağıazaplı köyü haberleri için tıklayın! aşağıazaplı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Aşağıazaplıköyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gölbaşı Aşağıazaplı köyüne nasıl gidilir? Aşağıazaplı köyünde vefat edenler?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR? 

Köyün adının nereden geldiği; köyün adı daha önce köyde yaşayan varlıklı ailelerin ev ve arazilerinde işçi olarak çalıştirdığı kisilere "AZAP" demelerinden gelir.

ADIYAMAN'NIN TARİHİ GEÇMİŞİ ...

Malatya'nın Çınar köyünden gelen bir konar göçer TÜRKMEN boyu tarafından kurulduğu rivayet olunur.TÜRKMEN Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 Geleneklerine bağlıdırlar.Adıyaman iline 78 km, Gölbaşı ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Ama zeytin ağacı yetişmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

AŞAĞIAZAPLI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!! 

 

AŞAĞIAZAPLI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.