Adıyaman Kahta Akalın Köyü

Adıyaman Kahta Akalın Köyü

Akalın köyü hangi ilimizdedir? Akalın köyü haberleri için tıklayın ! Akalın köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Akalın köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Akalın köyüne nasıl gidilir?

Akalın köyü haberleri için tıklayın!  Akalın köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Akalın, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Adıyaman iline 85 km, Kahta ilçesine 52 km uzaklıktadır. Yerleşim yeri tepe üzerine kurulu Atatürk Barajı göl sahasına 100 metre mesafede yerleşmiştir.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün doğusunda Atatürk Barajı ve Adalı Köyü, batısında beşikli köyü kuzeyinde Akçeveran köyü yer almaktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Başlıca geçim kaynağı çiftçiliktir. Köyde yetişen en önemli ürünler buğday, arpa ve nohuttur. Hayvancılık kendi ihtiyacını karşılamak üzere yapılmaktadır. Akalın köyünde taşıma olan 1 derslik İlköğretim Okulu ve 1 adet öğretmen lojmanı birleştirilmiş sınıflı İlköğretim Okulunun İnternet bağlantısı uydu üzerinde bağlanmaktadır. Okulda 3 adet bilgisayar bulunmaktadır.. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Sağlık hizmetleri Akıncılar Sağlık Ocağı ve İlçe Merkezinde bulunan sağlık kuruluşları tarafında sağlanmaktadır. Köy yolu stabilizedir. 

 

AKALIN KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

AKALIN KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

AKALIN KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Akalın köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Akalın köyüne nasıl gidilir? Akalın köyünde vefat edenler?

Akalın köyü resimleri, Akalın köyü Videoları, Akalın köyü facebook. Akalın köyü geçim kaynağı nedir? Akalın köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.