Adıyaman Kahta Boztarla Köyü

Adıyaman Kahta Boztarla Köyü

Boztarla köyü hangi ilimizdedir? Boztarla köyü haberleri için tıklayın ! Boztarla köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Boztarla köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Boztarla köyüne nasıl gidilir? Adıyaman'ın plaka kodu ne ?

Boztarla köyü haberleri için tıklayın!  Boztarla köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Boztarla (MAMECİYA), Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. 1954 yılında Haci Osman liderliğinde ve yakın dostları( birinci derecede akrabaları) tarafında kurulur. İlk yerleşenler haci osman, Haci Raşit, Haci Bahri, Haci Ahmet, Hüseyini Elçika, Hemi elçika, mıst-i avi elçikadır. Daha sonra Bedi Elçika da kendilerine katılarak asıl birlikleri tamamlanmıştır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün kendi geleneğine çok sahip çıkar özelikle büyüklerine karşı daha saygılıdırlar dışa karşı hep birlikte hareket ederler yemekleri eski adeten gelir mükemel tadı var ve insanları sevgi doludur. Okuma oranı türkiyenin genellinin çok çok üstünde dir. köyün kırk yaş altı insanlarının yüzde yüz üniversite mezunudur. Dışa çok göç verdikleri için köyün nüfusu genellikle sabittir. Genellikle sosyal eğlenceleri masa tenesi, satranç voleybol, futbol,ve karetedir. Adıyaman iline 47 km, Kahta ilçesine 14 km uzaklıktadır. Köy çok geniş meralara sahihtir. Bu geniş meralara bağlı olarak da hayvancılık iyi gelişmiştir. Toporağı genellikle engelbelidir. Köyün yerleşim yeri düz ve muhteşem manzarası vardır. atatürk barajına çok yakın bir yerde kurulmuştur. Güneyinde atatürk barajı kuzeyinde bir zanmanlar sürgün edilen karacaviran köyü ve güzelçay doğusunda beejyan köyü fıstıklı köyü batısında sultan mağara köyü bulnmaktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

 

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp köyde elektrik vardır ancak sabit telefon yoktur. 

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

BOZTARLA KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

BOZTARLA KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

BOZTARLA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Boztarla köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Kahta Boztarla köyüne nasıl gidilir? Boztarla köyünde vefat edenler?

Boztarla köyü resimleri, Boztarla köyü Videoları, Boztarla köyü facebook. Boztarla köyü geçim kaynağı nedir? Boztarla köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.