Adıyaman Kahta Bülükyayla Köyü

Adıyaman Kahta Bülükyayla Köyü

Bülükyayla köyü hangi ilimizdedir? Bülükyayla köyü haberleri için tıklayın ! Bülükyayla köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Bülükyayla köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Bülükyayla köyüne nasıl gidilir? Adıyaman'ın plaka kodu ne ?

Bölükyayla köyü haberleri için tıklayın!  Bölükyayla köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Bölükyayla veya eski adıyla Mazel; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Adıyaman iline bağlı Kahta ilçesinin bir kasabasıdır. "Kelemi Ali Hösse" adlı tepenin eteğinde kurulmuştur. Kuzeyinde Sincik ilçesi, güneydoğusunda Kahta ilçesi, güneyinde Samsat ilçesi, batısında Çelikhan ilçesi, Güneybatısında ise Adıyaman ili yer almaktadır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Belediye başkanı Ramazan Yavuz'dur. Kasabada sağlık ocağı, ilköğretim okulu, lise, 2 tane Cami, Zira-i Donatım Kurumu, çocuk parkı, halk kütüphanesi, PTT ve belediye kurumları bulunmaktadır. Doğusunda Boğazkaya ve Çaltılı köyleri, kuzeyinde Çamdere köyü, kuzey batı yönünde Adıyaman merkeze bağlı Pınaryayla köyü, batısında yine Adıyaman merkeze bağlı Kömür kasabası yer alır. Bölükyayla kasabası merkezine bağlı 4 km mesafeyle bulunan Kanlıca ve Yıldırımlar mezraları bulunmaktadır. Güneydoğu Torosları'nı oluşturan Akdağların güneyinde bulunan Bölükyayla'nın merkezi alanında eski tarihi eserler niteliğinde herhangi bir yapı mevcut değildir. Ancak, doğusunda yer alan Nemrut Dağı ilçe sınırları içerisinde olup, 68 km mesafededir ve önemli bir tarihi yeri vardır. Ayrıca, Bölükyayla'nın yerleşmesinin yakın çevresinde Eski Kahta Kalesi, Arsemia, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tepesi çok önemli tarihi eserlerdir. Bu açıdan Bölükyayla yerleşme yeri bakımından zengin sayılır. Tarihi gelişimi olarak bugünkü Bölükyayla 1913'lü yıllarda şu anki yerleşim alanının 1 km batısında yer almış ve 1913 yılından sonra bugünkü kentsel yerleşim alanının kuzey kesimleri dağ eteğinde bulunan Atatürk mahallesi yerleşimin ilk nüvesi olmuştur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

1980 yılları sonrası ise Atatürk Bulvarı çevresi ile bugünkü sağlık ocağı ve Ziraa-i Donatım Kurumu'nun yer aldığı alanında hızla geliştiği yön olan Cumhuriyet mahallesinde oluşmuştur. 26 Mart 1989 tarihinde belediyelik kurulması ile Fatih, Cumhuriyet ve Atatürk mahalleleri olmak üzere 3 ayrı mahalleden ibarettir. Son yıllarda yaşanan göçler sebebiyle 5000'e yaklaşan nüfusta oldukça azalma görülmektedir. Göçmen nüfus genellikle İstanbul, Antalya gibi illere iş dolayısıyla gitmişlerdir. Son tespitlere göre 400 hanenin bulunduğu beldenin nüfusu 2652'dir. Beldede belli başlı altı kabile bulunmaktadır. 

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

BÖLÜKYAYLA KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

BÖLÜKYAYLA KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

BÖLÜKYAYLA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Bölükyayla köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Kahta Bölükyayla  köyüne nasıl gidilir? Bölükyayla köyünde vefat edenler?

Bölükyayla köyü resimleri, Bölükyayla köyü Videoları, Bölükyayla köyü facebook. Bölükyayla köyü geçim kaynağı nedir? Bölükyayla köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.