Adıyaman Kahta Burmapınar Köyü

Adıyaman Kahta Burmapınar Köyü

Burmapınar köyü hangi ilimizdedir? Burmapınar köyü haberleri için tıklayın ! Bostanlı köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Burmapınar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Burmapınar köyüne nasıl gidilir? Adıyaman'ın plaka kodu ne ?

Burmapınar köyü haberleri için tıklayın!  Burmapınar köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Burmapınar, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Asıl adı darberi ve kürtçedir. 'dar' ağaç, 'beri' ise palamut anlamındadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyde palamut ağaçlarının çokluğundan dolayı bu ismin verildiği düşünülmektedir. Adıyaman iline 58 km, Kahta ilçesine 25 km uzaklıktadır. Nemrut Dağına 17 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. 

 

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.  

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

BURMAPINAR KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

Burmapınar, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Asıl adı darberi ve kürtçedir. 'dar' ağaç, 'beri' ise palamut anlamındadır. köyde palamut ağaçlarının çokluğundan dolayı bu ismin verildiği düşünülmektedir.

 

BURMAPINAR KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Adıyaman iline 58 km, Kahta ilçesine 25 km uzaklıktadır. Nemrut Dağına 17 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

 

BURMAPINAR KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

Burmapınar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Kahta Burmapınar köyüne nasıl gidilir? Burmapınar köyünde vefat edenler?

Burmapınar köyü resimleri, Burmapınar köyü Videoları, Burmapınar köyü facebook. Burmapınar köyü geçim kaynağı nedir? Burmapınar köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.