Adıyaman Kahta Çaybaşı Köyü

Adıyaman Kahta Çaybaşı Köyü

Çaybaşı köyü hangi ilimizdedir? Çaybaşı köyü haberleri için tıklayın ! Çaybaşı köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Çaybaşı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Çaybaşı köyüne nasıl gidilir?

Çaybaşı köyü haberleri için tıklayın!  Çaybaşı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Çaybaşı, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Adıyaman iline yaklaşık 40 km, Kahta ilçesine 17 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda Hacı Yusuf köyü, batısında Haceri köyü, kuzeyinde Beşaltı köyü, güneyinde Kamışlı ile Dumanlı mezraları yer almaktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde taşıma merkezi olan 10 derslikli ilköğretim Okulu mevcuttur. Okulun bir yemekhanesi ve kütüphanesi bulunmaktadır. Tüm sınıflar kalorifer sistemiyle ısıtılmaktadır. Ayrıca okul yönetiminin girişimleriyle sınıflara bilgisayar ve projeksiyon bağlantısı yapılmıştır. Okul bahçesinde öğrenciler için basketbol sahası bulunmaktadır. Okulda su, elektrik ve internet mevcuttur. Okula ulaşım öğrenci servisleriyle sağlanmaktadır. Öğretmenler hususi araçlarla gidip gelmektedirler. Okul zorunlu hizmet kapsamındadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy Samsat yolu üzerindedir. Samsat-Adıyaman arası minibüs seferleri vardır. 

 

ÇAYBAŞI KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

ÇAYBAŞI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

ÇAYBAŞI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Çaybaşı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Çaybaşı köyüne nasıl gidilir? Çaybaşı köyünde vefat edenler?

Çaybaşı köyü resimleri, Çaybaşı köyü Videoları, Çaybaşı köyü facebook. Çaybaşı köyü geçim kaynağı nedir? Çaybaşı köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.