Adıyaman Kahta Dutköy Köyü

Adıyaman Kahta Dutköy Köyü

Dutköy köyü hangi ilimizdedir? Dutköy köyü haberleri için tıklayın ! Dutköy köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Dutköy eler köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Dutköy köyüne nasıl gidilir?

Dutköy köyü haberleri için tıklayın!  Dutköy köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Dutköy, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Dut köyü tarihinde yedi defa yer değişmiştir.En son konumu adıyaman kahta yolunun samsata dönen yolda 3 km ilerdedir.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. dut köyünün en şirin mezrası beşevler mezrası bu mezranın baraj yakınına kurulması köyün iklimini ılıman kılmıştır.mezranın içindeki köy halkının geçimsizlikten dolayı 1998 yılında 30 hanenin taşınmasıyla köy içindeki karışıklıkların sona ermesiyle köy halkı geçim sıkıntısını atlatmış bulunmakta.köy halkının genel olarak her bahar köy halkının darberi dediği ağacın altında eğlenceler düzenlenmektedir. Adıyaman iline 24 km, Kahta ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

 

DUTKÖY KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

DUTKÖY KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

DUTKÖY KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Dutköy köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Dutköy köyüne nasıl gidilir? Dutköy  köyünde vefat edenler?

Dutköy köyü resimleri, Dutköy köyü Videoları, Dutköyköyü facebook. Dutköy köyü geçim kaynağı nedir? Dutköy köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.