Adıyaman Kahta Gökçe Köyü

Adıyaman Kahta Gökçe Köyü

Gökçe köyü hangi ilimizdedir? Gökçe köyü haberleri için tıklayın ! Gökçe köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Gökçe köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Gökçe köyüne nasıl gidilir?

Gökçe köyü haberleri için tıklayın!  Gökçe  köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Gökçe, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Adıyaman iline 73 km, Kahta ilçesine 40 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

İklim ancak kuraklık olduğu için tarımdan fazla verim alınamıyor. Ayrıca bir başka önemli geçim kaynağı olan tütüncülük, kota sistemine geçildiği için, millet artık tütün ekmekteten de vazgeçmiş durumda. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Ayrıca 1990 yılından beri var olan köy sağlık ocağı toplam iki sene hemşire eşliğinde hizmet vermiştir. Köy halkı ve çevre köylerinin en büyük hayallerinden biri de sağlık ocaklarında bir ebe ya da bir hemşirenin bulunmasıdır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

 

GÖKÇE KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

GÖKÇE KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

GÖKÇE KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Gökçe köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Gökçe  köyüne nasıl gidilir? Gökçe köyünde vefat edenler?

Gökçe köyü resimleri, Gökçe  köyü Videoları, Gökçe köyü facebook. Gökçe köyü geçim kaynağı nedir? Gökçe köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.