Adıyaman Kahta Güzelçay Köyü

Adıyaman Kahta Güzelçay Köyü

Güzelçay köyü hangi ilimizdedir? Güzelçay köyü haberleri için tıklayın ! Güzelçay köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Güzelçay köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Güzelçay köyüne nasıl gidilir?

Güzelçay köyü haberleri için tıklayın!  Güzelçay köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Güzelçay, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi rivayete dayanır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Rivayete göre MEMLÜKLÜ DEVLETİNİN padişahı sultan BAYBARS'IN oğlu sultan KALAVUN'UN isminin verildiği söylenir.Sultan KALAVUN Selçuklulardan Malatyayı feth ettinde buraya bu ismi verir. daha sonra Kalyon ve Güzelçay olur.Köyün ileri gelenleri,GÜNDÜZ ,BOZAN CAN, BAYRAM, ORMAN, SALMAN, aileleridir.Barajın gelmesi ile köyden kente göç hızlanmıştır. Adıyaman iline 41 km, Kahta ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köyde genelde Karasal iklimin etkisi altındadır; ancak Atatürk Barajının gelmesiyle kısmen Akdeniz iklimi de görülmektedir. Yazlar sıcak ve kurak. Kışları soğuk ve yağışlıdır. Don olayı olağandır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için Köy muhtarlığı seçimleri de yapılmaktadır.  Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır; ancak köyde kanalizasyon şebekesi yoktur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Köyde PTT şubesi yoktur; ancak PTT acentesi vardır. Köyde sağlık evi vardır; ancak sağlık personeli yoktur. Köye ulaşımı sağlayan asfalt yol yeni yapılmıştır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

 

GÜZELÇAY KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

GÜZELÇAY KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

GÜZELÇAY KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Güzelçay köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Güzelçay  köyüne nasıl gidilir? Güzelçay  köyünde vefat edenler?

Güzelçay köyü resimleri, Güzelçay köyü Videoları, Güzelçay  köyü facebook. Güzelçay köyü geçim kaynağı nedir? Güzelçay köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.