Adıyaman Kahta Hacıyusuf Köyü

Adıyaman Kahta Hacıyusuf Köyü

Hacıyusuf köyü hangi ilimizdedir? Hacıyusuf köyü haberleri için tıklayın ! Hacıyusuf köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Hacıyusuf köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Hacıyusuf köyüne nasıl gidilir?

Hacıyusuf köyü haberleri için tıklayın!  Hacıyusuf köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Hacıyusuf, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı burada yaşamış olan Nakşi tarikatı rüesasından Hacı Yusuf'ten gelmektedir.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kınık antik köyünün 6 km. güneyinde, sonunu kimsenin göremediği, görenin ise sonunun geldiği efsanevi bir mağara bulunmaktadır. Bir kısım dağ sporu meraklıları ve doğa severler mağaranın belli yerlerine kadar ilerlediklerini iddia etmektedirler. bu kimseler mağaraya isimlerini Aydın, İbrahim ve Ramazan olarak nakşetmiştir. Ayrıca Yusufoğulları aşireti köyün en nüfuzlu ailesi olarak bilinmektedir. Ailenin nüfusunda artışlar gözlenmektedir. Adıyaman iline 48 km, Kahta ilçesine 15 km uzaklıktadır. Hacıyusuf'a bağlı KINALI Köyü bulunmaktadır Şeyh Eyyüp DEMİRALİ bu köydendir. Şuan Kahta ilçesinde hayatını sürdürmekte olan Şeyh DEMİRALİ sürekli köyü ziyaret etmektedir. Eyyup bin Zeynali olarak da bilinir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. KÖYÜN KORUNMASINDAN SORUMLU KORUCULARDA MEVCUTTUR.  

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

 

HACIYUSUF KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

HACIYUSUF KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

HACIYUSUF KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Hacıyusuf köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Hacıyusuf köyüne nasıl gidilir? Hacıyusuf köyünde vefat edenler?

Hacıyusuf köyü resimleri, Hacıyusuf köyü Videoları, Hacıyusuf köyü facebook. Hacıyusuf köyü geçim kaynağı nedir? Hacıyusuf köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.