Adıyaman Kahta İslamköy Köyü

Adıyaman Kahta İslamköy Köyü

İslamköy köyü hangi ilimizdedir? İslamköy köyü haberleri için tıklayın ! İslamköy köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? İslamköy köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger İslamköy köyüne nasıl gidilir?

İslamköy köyü haberleri için tıklayın!  İslamköy köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

İslamköy, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. İslamköy, 1940 yılında büyükbey köyünden Abuzer Seçilmiş tarafından hazine arazisi iken yaklaşık 1600 TL. karşılığı satın alınmış, ölümünden sonra çocukları Ramazan, Osman, Ömer ve Mahmut Seçilmiş'e kalmıştır. 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

1998 yılına kadar Büyükbey köyüne bağlı Şeğmirk (eski ve kürtçe ismi) mezrası olarak anılırken Köy halkından Zeynal Seçilmiş'in çabaları sonucu muhtarlık olmuş ve yine babası Osman Seçilmiş'in önerisi üzerine köy halkının da fikirbirliğiyle İslamköy adı verilmiştir. Adıyaman yöresine dair gelenek, görenek ve yemek kültürüyle farklılık göstermez. Adıyaman iline 48 km, Kahta-Samsat yolu üzerinde Kahta'ya 13 km. mesafededir. Sınır komşuları; doğusunda Büyükbey, kuzeyinde Dutköy, batısında çaybaşı köyleri bulunmaktadır. Tamamı tarıma elverişli yaklaşık 800 hektar alana sahiptir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi var ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 

İSLAMKÖY KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

İSLAMKÖY KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

İSLAMKÖY KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

İslamköy köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger İslamköy köyüne nasıl gidilir? İslamköy köyünde vefat edenler?

İslamköy  köyü resimleri, İslamköy köyü Videoları, İslamköy köyü facebook. İslamköy köyü geçim kaynağı nedir? İslamköy  köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.