Adıyaman Kahta Kayadibi Köyü

Adıyaman Kahta Kayadibi Köyü

Kayadibi köyü hangi ilimizdedir? Kayadibi köyü haberleri için tıklayın ! Kayadibi köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Kayadibi köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Kayadibi köyüne nasıl gidilir?

Kayadibi köyü haberleri için tıklayın!  Kayadibi köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Kayadibi, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Adıyaman iline 73 km, Kahta ilçesine 33 km uzaklıktadır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

 1991 yılında kuruluş çalışmalarına başlanan Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde, 1996 yılında kamulaştırma ve etüd-proje işlemleri tamamlanmıştır. 1997 yılında altyapı çalışmalarına ve arsa tahsis işlemlerine başlanmıştır. İl Merkezine 6 km uzaklıkta, ilimiz kuzeybatı istikametinde, Belediye sınırları içerisinde, TPAO tesisleri ile açılacak olan Adıyaman Kuzey Çevre Yolunun bitişiğinde 150 hektarlık alan üzerinde kurulan Bölge, 86 adet sanayi parseli ile 1. Derecede Kalkınmada Öncelikli Yöre, teşvik, imkân ve kolaylıklarıyla sanayicilerimizin hizmetine sunulmuştur. Adıyaman Küçük Sanayi sitesi 1969 yılında kurulmuş 1987 yılında ihale edildikten sonra yapımına fiilen 30.4 1988 yılında başlanmış ve 2000 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılmıştır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 Toplam 350.000 m² alana sahip olan sitede 350 adet iş yeri bulunmaktadır. Ancak Küçük Sanayi sitesinin ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle 200 ek iş yeri 2001 yatırım programına alınarak inşaatına başlanmıştır.

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

 

KAYADİBİ KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

KAYADİBİ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

KAYADİBİ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Kayadibi köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Kayadibi  köyüne nasıl gidilir? Kayadibi köyünde vefat edenler?

Kayadibi  köyü resimleri, Kayadibi köyü Videoları, Kayadibi köyü facebook. Kayadibi köyü geçim kaynağı nedir? Kayadibi köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.