Adıyaman Kahta Tuğlu Köyü

Adıyaman Kahta Tuğlu Köyü

Tuğlu köyü hangi ilimizdedir? Tuğlu köyü haberleri için tıklayın ! Tuğlu köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Tuğlu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Tuğlu köyüne nasıl gidilir? Adıyaman'ın plaka kodu ne ?Zeytinköy köyü habe

Tuğlu köyü haberleri için tıklayın!  Tuğlu köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Tuğlu, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının Sevik olmasına rağmen daha sonra cumhuriyet döneminde Tuğlu olarak değişmiştir. Sevik ismi ise yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Tuğlu köyü gevuzi aşiretine bağlıdır. Köyün [[her anadolu köyünde olduğu gibi kendine has gelenek ve görenekleri vardır. Köyde zengin folklor oyunları giyimleri ile hem batı hem de doğu kültürünün etkileri görülmektedir. Ayrıca kendi yöresinde nüfus oranına göre en çok üniversite mezunu olan köy özelliğini de taşımaktadır. Yemekleri olarak tırşık, ayran çorbası, serbızer, melgüte,Tatlı olrak ta,şıllık,köncımut ve cemilidir. Ayrıca Nurettin RENÇBER buralıdır. Adıyaman iline 86 km, Kahta ilçesine 53 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa ve ticaret'e'dayalıdır. Köyde son yıllarda nalburiye, Değirmen, Traktör tamirciliği ve marangoz olmak üzere esnaf işyerleri mevcuttur. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 
 
 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

TUĞLU KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

TUĞLU KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

TUĞLU KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Tuğlu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Kahta Tuğlu köyüne nasıl gidilir? Tuğlu köyünde vefat edenler?

Tuğlu köyü resimleri, Tuğlu köyü Videoları, Tuğlu köyü facebook. Tuğlu köyü geçim kaynağı nedir? Tuğlu köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.