Adıyaman Kahta Ulupınar Köyü

Adıyaman Kahta Ulupınar Köyü

Ulupınar köyü hangi ilimizdedir? Ulupınar köyü haberleri için tıklayın ! Ulupınar köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Ulupınar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Kahta Ulupınar köyüne nasıl gidilir? Adıyaman'ın plaka kodu ne ?

Ulupınar köyü haberleri için tıklayın!  Ulupınar köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Ulupınar, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Ulupınar Köyü üç ayrı mezradan oluşur. Bu mezralar Bakacak , Ortaköy ve Mustafaçayır'dir. Köydeki ilişkiler tamamıyle akrabalık temeline dayanıp büyük bir dayanışma ortamı var olmaktadır.

 

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyde Türkeri , şahin , çoban , çetinkaya , ortak , olur , başli , tanyıldız , yılancı ,tanrıverdi. Adıyaman iline 93 km, Kahta ilçesine 60 km uzaklıktadır. Fırat kenarında yeralan ulupınar ender görülen bir doğal güzelliğe sahiptir. Ayrıca köye 10 km uzaklıkta kahta ile hilvan ı birbirine bağlayan feribot seferleri düzenlenmektedir. Köyün iklimi, ılıman iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve|hayvancılığa dayalıdır.Tarımda neredeyse % 90 oranında pamuk yetiştirilmektedir. Ayrıca buğday , arpa , mercimek , nohut ve sebze-meyve yetiştirilmektedir . Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.  Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.Ancak sağlık ocağına görevli verilmemektedir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfaltlanmıştır. köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 


Adıyaman Kahta Köyleri paylaşan: skuzan

 

ULUPINAR KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

ULUPINAR KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

ULUPINAR KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Ulupınar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Kahta Ulupınar köyüne nasıl gidilir? Ulupınar köyünde vefat edenler?

Ulupınar köyü resimleri, Ulupınar köyü Videoları, Ulupınar köyü facebook. Ulupınar  köyü geçim kaynağı nedir? Ulupınar köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.