Adıyaman Sincik Arıkonak Köyü

Adıyaman Sincik Arıkonak Köyü

Arıkonak köyü hangi ilimizdedir? Arıkonak köyü haberleri için tıklayın! Arıkonak köyde kaç kişi yaşamaktadır? Arıkonak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Samsat Arıkonak köyüne nasıl gidilir? Arıkonak köyünde vefat edenler?

Arıkonak Köyü Hangi ilimizdedir?

Arıkonak köyü haberleri için tıklayınız! Arıkonak köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Arıkonak, Adıyaman ilinin Sincik ilçesine bağlı bir köydür.Adıyaman iline 90 km, Sincik ilçesine 21 km, Malatya'ya ise 52 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedirKöyün asıl adı Kutan’dır.

Kutan ailesinin, Konya, Ankara Haymana’ dan göç ederek bir kısmının Adıyaman, Urfa( Malatya, Elazığ, Suriye (Rakka, Halep), Kastamonu, Sivas, bölgesine yerleştiği, Adıyaman tarafına yerleşenlerin daha sonra o zaman Malatya iline bağlı olan Adıyaman’ın Kahta ilçesine civarında bir bölgede Kutan (Arıkonak) köyünü kurdukları rivayet edilir.

Batısında 2800 m yüksekliğiyle Akdağ(Türkân Dağı) doğusunda Malatya Pütürge ilçesine bağlı köyler kuzeyinde Malatya Mengil köyü bulunmaktadır. Güneyinde Sakız köyü ve Sincik bulunmaktadır. Denizden yüksekliği 1700 m’ dir.


 

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Kışları soğuk yazları sıcak ve kuraktır. Her ne kadar karasal iklim olsa da Köyde 6 ay kış mevsimi yaşanır. Yüksek yerlerde 1,5-2 Metre kadar kar yağdığı olur. 

Kışın şartları Türkiye’nin en zor şartları mevcut iken yazın tam bir cennet bahçesi gibidir. Kısa olan yaz ayları her taraf yemyeşil olur.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

 

ARIKONAK KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Arıkonak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Samsat Arıkonak köyüne nasıl gidilir? Arıkonak köyünde vefat edenler?

Arıkonak köyü resimleri,Arıkonak köyü Videoları,Arıkonak köyü facebook,Arıkonak köyü geçim kaynağı nedir? 

Arıkonak köyünde düğünler nasıl yapılır? Samsat ilçesinde doğan ünlüler?

 

 

 

 

 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.