Adıyaman Sincik Balkaya Köyü

Adıyaman Sincik Balkaya Köyü

Balkaya köyü hangi ilimizdedir? Balkaya köyü haberleri için tıklayın! Balkaya köyde kaç kişi yaşamaktadır? Balkaya köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Samsat Balkaya köyüne nasıl gidilir? Balkaya köyünde vefat edenler?

Balkaya Köyü Hangi ilimizdedir?

Balkaya köyü haberleri için tıklayınız! Balkaya köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

alkaya, Adıyaman ilinin Sincik ilçesine bağlı bir köydür.Köyün 200 yıllık bir geçmişi vardır.köyü kuranlar Urfa "Kabahaydar" Nahiyesinden iskan edilen Düğer Türkmenleri aşiretinden insanlardır.

Yöre köylerinin çoğunluğu Ermeni yerleşim birimlerinden oluşmaktayken Ermeni yurttaşların buraları terk etmesiyle yöreye Urfa,Antep,Halep,Kerkük,Musul vilayetlerinden aşiretler iskan edilmişlerdir.

DÖGER / DÖGERLÜ TÜRKMEN AŞİRETİ: 24 OĞUZ boyundan biri olan DögerIer, Osmanlı arşiv vesîkalarında "TÜRKMAN Ekradı Taifesinden" gösterilmişlerdir. 16. yüzyılda Urfa bölgesinde yaşayan oymaklardan biri Döğerlü adını taşımakta ve Kürtleşmiş-Türkmen olarak vasıflanmaktadır.

Ancak bu oymakta Yağmur, Kaya, Dündar, Karkın, Tanrı-Verdi gibi TÜRKÇE adlar taşıyan şahısların görülmesi bunların da diğer TÜRKMEN boy ve oymaklar gibi TÜRK olduklarını göstermektedir.

Bugün mahallî telaffuz ile Düğerlü adıyla Urfa'nın kuzeydoğusunda yaşamaktadırlar.Geleneklerine sahiptirler. Mezhepleri Hanefî'dir.

DÖĞER TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Adıyaman iline 85 km, Sincik ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.


 

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 


Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

BALKAYA KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BALKAYA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Balkaya köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Samsat Balkaya köyüne nasıl gidilir? Balkaya köyünde vefat edenler?

Balkaya köyü resimleri,Balkaya köyü Videoları,Balkaya köyü facebook,Balkaya köyü geçim kaynağı nedir? 

Balkaya köyünde düğünler nasıl yapılır? Samsat ilçesinde doğan ünlüler?

 

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.