Adıyaman Sincik Dilektepe Köyü

Adıyaman Sincik Dilektepe Köyü

Dilektepe köyü hangi ilimizdedir? Dilektepe köyü haberleri için tıklayın! Dilektepe köyde kaç kişi yaşamaktadır? Dilektepe köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Samsat Dilektepe köyüne nasıl gidilir? Dilektepe köyünde vefat edenler?

Dilektepe Köyü Hangi ilimizdedir?

Dilektepe köyü haberleri için tıklayınız! Dilektepe köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Dilektepe, Adıyaman ilinin Sincik ilçesine bağlı bir köydür.küçükçay,kaskanlı,daryol mezralarından oluşur

Dilektepe köyü, aşiretin yazlık alanlarından kış mevsiminde karın daha az yağdığı ve hayvanlarını daha sıcak ve suyu olan bir alan olarak seçip konakladığı, şimdiki köyün yerleşim alanıdır.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında;köyün yaşlı ve bilge kişilerinden edinilen bilgiye göre, Türklerin Oğuz TÜRKMENLERİ aşireti boylarından olup, Orta Asya'nın mavera ün Nehr düzlüklerinden yaşanılan batıya göç dalgası ile, Malazgirt üzerinden tunceliye göç edilmiştir.

Göçebe hayatı yaşayan bir kavim oldukları için oradanda İç Anadolu'ya(Karaman ve haymana ovası)'na yönelmişlerdir. Ancak burada da o vakitlerde yaşanılan su sıkıntısı had safhaya erişince, tekrar aşireti göçe zorlamış ve bir kısmı Malatya'nın yeşilyurt ilçesine bağlı "kozluca, akdağ" merkezli yaylalarda hayatını devam ettirmişlerdir.

Geleneklerine bağlı bir köydür. Halen büyük bir kısmı bu coğrafyada yaşamlarını devam ettirmektedirler.TÜRKMEN Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Adıyaman iline 70 km, Sincik ilçesine 16 ve kahta ilçesine 28 km uzaklıktadır. Yerleşim konumu olarak bulam,kahta ve haluf çaylarının arasında kalan bir alana kuruludur. Genel yerleşim yeri dağlık bir alandır.

Çok az düzlük yerlerde ise tahıl ve meyvecilik tarımı yapılmaktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.


 

 

DİLEKTEPE KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Dilektepe köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Samsat Dilektepe köyüne nasıl gidilir? Dilektepe köyünde vefat edenler?

Dilektepe köyü resimleri,Dilektepe köyü Videoları,Dilektepe köyü facebook,Dilektepe köyü geçim kaynağı nedir? 

Dilektepe köyünde düğünler nasıl yapılır? Samsat ilçesinde doğan ünlüler?

 

 

 

 

 
 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum