Adıyaman Sincik Karaköse Köyü

Adıyaman Sincik Karaköse Köyü

Karaköse köyü hangi ilimizdedir? Karaköse köyü haberleri için tıklayın! Karaköse köyde kaç kişi yaşamaktadır? Karaköse köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Samsat Karaköse köyüne nasıl gidilir? Karaköse köyünde vefat edenler?

Karaköse Köyü Hangi ilimizdedir?

Karaköse köyü haberleri için tıklayınız! Karaköse köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Karaköse, Adıyaman ilinin Sincik ilçesine bağlı bir köydür.Köyün yıllar önce ağrıdan geldiği söylenir ağrıda da Karaköse adında bir yerleşim birimi hala mevcuttur.Ağrı merkezin eski ismidir.

Karaköse köyünü KARAPAPAKLI Kafkas Türklerince kurulmuştur.Karapapakların bir kısmı Tutak-Taşlıçay-Eleşkirt-Ağrı merkezde kalırlarken bir kısmı Amasya-Sivas Tutmaç-Acıyurt-Kurtoğlu-Yarhisar köylerini ve amasya suluova ayrancı köylerini Kozan Yüksekören,Arslanlı,Hamam köylerini kurmuşlardır.

Bir kısmıda gelerek "Sincik-Karaköse" köyünü kurmuşlardır.Karapapaklar çok Büyük ve Cesur bir Türk aşiretidir.Geleneklerine bağlıdırlar.İran-Gürcistan-Azerbaycan-Kars-Ağrı-Ardahan bölgelerinde yoğun yerleşiklerdir.

Muş Bulanıktakiler köyümüz gibi kürtleşmiş kültürel özelliklerini koruyamamışlardır.Köy büyüklerinden bu bilgileri alınmış bir KARAPAPAK köyüdür.KARAPAPAK TÜRKLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Adıyaman iline 90 km, Sincik ilçesine 20 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları

2009 MEHMET TOPÇU
2004 - MEHMET TOPÇU
1999 - MEHMET TOPÇU
1994 - MEHMET TOPÇU
1989 - HASAN TAPAN
1984 - HASAN TAPAN

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

KARAKÖSE KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Karaköse köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Samsat Karaköse köyüne nasıl gidilir? Karaköse köyünde vefat edenler?

Karaköse köyü resimleri,Karaköse köyü Videoları,Karaköse köyü facebook,Karaköse köyü geçim kaynağı nedir? 

Karaköse köyünde düğünler nasıl yapılır? Samsat ilçesinde doğan ünlüler?

 

 

 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.