Adıyaman Tut Boyundere Köyü

Adıyaman Tut Boyundere Köyü

Boyundere köyü hangi ilimizdedir? Boyundere köyü haberleri için tıklayın! Boyundere köyde kaç kişi yaşamaktadır? Boyundere köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Boyundere köyüne nasıl gidilir? Boyundere köyünde vefat edenler?

Boyundere Köyü Hangi ilimizdedir?

Boyundere köyü haberleri için tıklayınız! Boyundere köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Boyundere, Adıyaman ilinin Tut ilçesine bağlı bir köydür."BOYUNNDERE KÖYÜ":İlçemizin en eski Karakeçili Türkmenleri köylerindendir.300 yıllık geçmişi olduğu bilinir.Tut ilçemize bağlı OĞUZLARIN KAYI BOYUNDAN KARAKEÇİLİ AŞİRETİNDEN gelen insanlarca kurulmuş yaylımlı,köseli,öğütlü,boyundere,kaşlıca,tepecik,çiftlik köylerini ilk kuran insanlardır.

Türkiyenin en büyük aşiretlerindendir.Köyümüzü kuranlar ilk selçuklu akınlarıyla Anadolu'ya yerleşen OĞUZLARIN KAYI BOYUNDAN KARAKEÇİLİ AŞİRETİDİR.KARAKEÇİLİLER Osmanlı'yı kuran asli unsur kabul edilir.

Doğu ve güneydoğu da urfa elazığ erzurumda,kırıkkale karakeçili de yoğun yaşayan bir TÜRKMEN aşiretidir.KARAKEÇİLİ KAYI TÜRKMENLERİNİN Adıyaman da ve ilçelerinde de 18 köyü olduğu bilinmektedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Geleneklerine oldukça bağlıdırlar.Köyümüz ve köseli köyü KARAKEÇİLİ aşiretinin emini(amini)kolundan gelen insanlardır.Karacadağ siverek bölgesinden gelerek köseli ve tepecik(tirintil)köyünü kurmuşlardır.

Köyümüzde TÜRKMEN gelenekleri ve görenekleri canlıdır.Geleneklerine sahiptiler.Türkiyenin en geniş aşiretlerinden olan KARAKEÇİLİLER şenliklerle urfa,kırıkkale karakeçili,söğütte buluşmakta ve ERTUĞRUL GAZİYE bağlılıklarını bildirmektedir.

Köyün adının nereden geldiği tam bilinmesede 300 yıldır Karakeçililer yerleşmişlerdir.KARAKEÇİLİ KAYI TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köyde okuma yazma bilmeyenlerin sayıaı çok azdır. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi: Balcan cacığı, Çudde, Dorgambaç, Omacaşı, Garaşora, İçli köfte, Hitap, Şalvar giysisi,yola yoğurt döken çiçeği de meşhurdur.

Türkmen gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Adıyaman iline 35 km, Tut ilçesine 5 km uzaklıktadır. Kuzeyinde akdağ güneyinde Karadağ ve Göksu çayı vardır.2008 yılında hidroelektrik santrali yapımına başlanmıştır.

Köyün iklimi bozulmuş karasal iklimidir yazlar aşırı sıcak olmamakla beraber kışlarda sert geçmemektedir.Meyve ve sebze çeşitliliği bakımından zengindir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Azda olsa sanayi vardır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.

Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır fakat sağlık personeli yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.2009 yılında köyümüze cep telefonu vericiside takılmıştır.


 

BOYUNDERE KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Boyundere köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Boyundere köyüne nasıl gidilir? Boyundere köyünde vefat edenler?

Boyundere köyü resimleri,Boyundere köyü Videoları,Boyundere köyü facebook,Boyundere köyü geçim kaynağı nedir? 

Boyundere köyünde düğünler nasıl yapılır? Tut ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.