Adıyaman Tut Kaşlıca Köyü

Adıyaman Tut Kaşlıca Köyü

Kaşlıca köyü hangi ilimizdedir? Kaşlıca köyü haberleri için tıklayın! Kaşlıca köyde kaç kişi yaşamaktadır? Kaşlıca köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Kaşlıca köyüne nasıl gidilir? Kaşlıca köyünde vefat edenler?

Kaşlıca Köyü Hangi ilimizdedir?

Kaşlıca köyü haberleri için tıklayınız! Kaşlıca köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kaşlıca, Adıyaman ilinin Tut ilçesine bağlı bir köydür.Köy adını,eteğinde kurulduğu dağdan almaktadır. Bu dağ insan kaşına benzer. Bu yüzden köye Kaşlıca denmiştir.300 yıllık geçmişi olduğu bilinir.

Tut ilçemize bağlı OĞUZLARIN KAYI BOYUNDAN KARAKEÇİLİ TÜRKMEN AŞİRETİNDEN gelen insanlarca kurulmuş yaylımlı,köseli,öğütlü,boyundere,kaşlıca,tepecik,çiftlik köylerini ilk kuran insanlardır.

Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.Türkiye'nin en büyük aşiretlerindendir.Köyümüzü kuranlar ilk Selçuklu akınlarıyla Anadolu'ya yerleşen OĞUZLARIN KAYI BOYUNDAN KARAKEÇİLİ TÜRKMEN AŞİRETİDİR.KARAKEÇİLİLER Osmanlıyı kuran asli unsur kabul edilir.

Doğu ve güneydoğuda urfa elazığ erzurum'da yoğun yaşayan bir TÜRKMEN aşiretidir.Geleneklerine bağlıdırlar.KARAKEÇİLİLERİN Adıyaman da ve ilçelerinde de 18 köyü olduğu bilinmektedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyümüz ve Kaşlıca köyü KARAKEÇİLİ KAYI TÜRKMENLERİ aşiretinin emini(amini)kolundan gelen insanlardır.Karacadağ siverek bölgesinden gelerek köseli ve tepecik(tirintil)köyünü kurmuşlardır.

Köyümüzde TÜRKMEN gelenekleri ve görenekleri canlıdır.Türkiye'nin en geniş aşiretlerinden olan KARAKEÇİLİLER şenliklerle urfa,kırıkkale karakeçili ilçesi,söğütte buluşmakta ve ERTUĞRUL GAZİYE bağlılıklarını bildirmektedir.

Köyün adının nereden geldiği tam bilinmese de 300 yıldır Karakeçili Kayı Türkmenleri yerleşmişlerdir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri BESNİ, TUT Türkmen köyleriyle aynıdır.

KARAKEÇİLİ KAYI TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Adıyaman iline 50 km, Tut ilçesine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Hüseyin Atalay
2004 - Hüseyin Dinç
1999 - Mahmut Ertaş
1994 - Mahmut Ertaş
1989 - Mahmut Ertaş

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

KAŞLICA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kaşlıca köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Kaşlıca köyüne nasıl gidilir? Kaşlıca köyünde vefat edenler?

Kaşlıca köyü resimleri,Kaşlıca köyü Videoları,Kaşlıca köyü facebook,Kaşlıca köyü geçim kaynağı nedir? 

Kaşlıca köyünde düğünler nasıl yapılır? Tut ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.