Adıyaman Tut Meryemuşağı Köyü

Adıyaman Tut Meryemuşağı Köyü

Meryemuşağı köyü hangi ilimizdedir? Meryemuşağı köyü haberleri için tıklayın! Meryemuşağı köyde kaç kişi yaşamaktadır? Meryemuşağı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Meryemuşağı köyüne nasıl gidilir? Meryemuşağı köyünde vefat edenler?

Meryemuşağı Köyü Hangi ilimizdedir?

Meryemuşağı köyü haberleri için tıklayınız! Meryemuşağı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Meryemuşağı, Adıyaman ilinin Tut ilçesine bağlı bir köydür.Köy yöreye Ermenilerden sonra iskan edilen TÜRKMEN BEYDİLLİ aşiretinden gelen insanlardan oluşmuştur. Beydilli oymağı, Besni Yazıbeydilli köyünü, Tut ilçe merkezini ve Meryem uşağı,Havutlu köylerini kurmuşlardır.

Bu yerleşimlerdeki meskun insanlar BEYDİLLİ TÜRKMENLERİ oymağından insanlardır.Yörede 400 yıllık geçmişleri vardır.Yöreye Rakka bölgesinden gelerek yerleşmişlerdir.

Ahmetoğulları kolu Urfa'da yerleşmişlerdir.Bir kısmıda Malatya merkeze yerleşmişlerdir.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür. İlk Türk akınlarıyla ortadoğu ve Anadolu'ya yerleşen Beydilli Türkmenleri Alevi ve Sünni İslam anlayışınıda benimsemişlerdir.

Bazıları alevi bazıları sünnidirler.Türkiye'nin dörtbir yanına dağılmışlardır.BEYDİLLİ TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Adıyaman iline 62 km, Tut ilçesine 9 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:  :

2009- AHMET ACAR

2004 - Ahmet Acar

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

MERYEMUŞAĞI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Meryemuşağı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Meryemuşağı köyüne nasıl gidilir? Meryemuşağı köyünde vefat edenler?

Meryemuşağı köyü resimleri,Meryemuşağı köyü Videoları,Meryemuşağı köyü facebook,Meryemuşağı köyü geçim kaynağı nedir? 

Meryemuşağı köyünde düğünler nasıl yapılır? Tut ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.