Adıyaman Tut Yaylımlı Köyü

Adıyaman Tut Yaylımlı Köyü

Yaylımlı köyü hangi ilimizdedir? Yaylımlı köyü haberleri için tıklayın! Yaylımlı köyde kaç kişi yaşamaktadır? Yaylımlı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Yaylımlı köyüne nasıl gidilir? Yaylımlı köyünde vefat edenler?

Yaylımlı Köyü Hangi ilimizdedir?

Yaylımlı köyü haberleri için tıklayınız! Yaylımlı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Yaylımlı, Adıyaman ilinin Tut ilçesine bağlı bir köydür.Göksu’nun iki yakasına kurulmuş, kaynağı Şavak deresi olan tarihi arazi sulama sistemi, "Dokuzmağara" ve bunun tam karşısındaki dağda bulunan gözetleme mağarası, "Kilisenin Yeri" denilen tarihi dokuları, önceki adı "Sallak" olan Yaylımlı , Orta Asya’dan gelen Oğuz Türkmenlerce yerleşke edinilmeden önce, büyük bir olasılıkla Hıristiyan bir budun tarafından kurulmuş eski bir köydür.

TÜRKMEN Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Kültür etkinliklerini yaşatan Yaylımlılar geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.

Köyün patlıcan cacığı, ekşili yemeği, pipirim (semiz otu) salatası, bulgur pilavı ve çiğköftesi meşhurdur.Adıyaman iline 32 Km., Tut ilçesine 8 Km. uzaklıktadır. Köyün güneyi dağlarla çevrilidir. Dağların eteğinde üzüm bağları ve antep fıstığı yetiştirilmektedir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.yazları sıcak ancak nem yok, kışları bol yağmurlu ve nadiren kar yağar. yazları sıcak ve kurak kışları soğuk geçer nadirende olsa akdeniz iklimi kendisini fazlasıyla belli eder

Köy halkının bir kısmı Adıyaman, Besni, Tut ilçesinde diğer bir kısmı, Adana, Mersin, Gaziantep ve Osmaniye gibi illerde oturmaktadır. bir kismi yurt disinda yasamaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde her türlü tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Köyün Savak suyu köyü ayakta tutan en önemli kaynaktır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2014 - İbrahim YÜCEL
2010 - M.Ali GÜLER
2009 - M.Ali GÜLER
2004 - Özcan ER
1999 - Özcan ER
1994 - Mehmet Özcan
1989 - Şeyho ÇİL
1984 - :Duran Kılıç

Köyde ilköğretim okulu vardır. Okulda taşımalı öğrenci bulunmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi kanalizasyon vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var ama işlemiyor . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

YAYLIMLI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yaylımlı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Yaylımlı köyüne nasıl gidilir? Yaylımlı köyünde vefat edenler?

Yaylımlı köyü resimleri,Yaylımlı köyü Videoları,Yaylımlı köyü facebook,Yaylımlı köyü geçim kaynağı nedir? 

Yaylımlı köyünde düğünler nasıl yapılır? Tut ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.