Adıyaman Tut Yeşilyurt Köyü

Adıyaman Tut Yeşilyurt Köyü

Yeşilyurt köyü hangi ilimizdedir? Yeşilyurt köyü haberleri için tıklayın! Yeşilyurt köyde kaç kişi yaşamaktadır? Yeşilyurt köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Yeşilyurt köyüne nasıl gidilir? Yeşilyurt köyünde vefat edenler?

Yeşilyurt Köyü Hangi ilimizdedir?

Yeşilyurt köyü haberleri için tıklayınız! Yeşilyurt köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Yeşilyurt, Adıyaman ilinin Tut ilçesine bağlı bir köydür.Köy Çelikhan, Balyan ve Malatya tarafından gelen aşiretlerden oluşan kabile ve ailelerden oluşmaktadır.aralarında en büyük aşiret doğan ailesi (topal osmanlar)Köyün adı Mezere yani mezra anlamındaki bir sözcükten gelmektedir.

Mezere yani Mezra 3-4 evin bulunduğu küçük yerleşim yerleri anlamına gelmektedir.Köyün adı buradan gelmektedir. 2010-2011 yıllarından itibaren köyün adı Yeşilyurt olarak değiştirilmiştir.

Adıyaman iline 32 Km., Tut ilçesine 10 Km. uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi son dönemlerde sanayinin gelişmesiyle birlikte hız kazanmıştır. Buğday, pamuk, arpa ve antep fıstığı başlıca geçim kaynaklarıdır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2014 -şeyho gürbüz
2009 -halit gürbüz
2004 -şeyho gürbüz

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köy arazisinin büyük kısmı dinamo sistemiyle sulanmakadır. Köy arazisi, her türlü tarımsal faaliyete uygundur. Tarım faaliyetleri damlama sulama yöntemleriyle yapılmaktadır.


 

YEŞİLYURT KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADIYAMAN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yeşilyurt köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Tut Yeşilyurt köyüne nasıl gidilir? Yeşilyurt köyünde vefat edenler?

Yeşilyurt köyü resimleri,Yeşilyurt köyü Videoları,Yeşilyurt köyü facebook,Yeşilyurt köyü geçim kaynağı nedir? 

Yeşilyurt köyünde düğünler nasıl yapılır? Tut ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.