Adıyaman’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Adıyaman’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Adıyaman'da törenler ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Adıyaman'da törenler ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıldönümü etkinlikleri Adıyaman Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'nın Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile devam edildi.

Valilik Makamındaki tebrikat töreni sonrası Valilik Bahçesindeki törene geçildi. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajı okundu.

Törende ayrıca bir öğrenci tarafından günün anlamını belirten şiir okundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, "Mustafa Kemal Atatürk tarafından kazanılan ve yüce Türk ulusu ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü tüm dünyaya gösteren şanlı 30 Ağustos Zaferimizin 95. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 19 Mayıs 1919'da düşmana karşı başlatılan mücadele 26 Ağustos 1922'de büyük taarruzla hız kazanarak, 5 gün geceli gündüzlü devam eden taarruz sonucunda 30 Ağustos günü düşmanın Dumlupınar bölgesinde kuşatılarak imha edilmesiyle sona erdirilmiştir. Bu muharebe de Türk Ordusu 4-5 ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini 6 günde çökertmiş, Afyon-İzmir arasındaki 400 kilometrelik takip harekatını da 10 günde gerçekleştirmiştir. Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi, bağımsızlık hedefine kilitlenmiş bir milletin azim ve kararlılıkla karşısındaki büyük gücü eriterek askeri açıdan ulaştığı son noktayı ifade etmektedir. Muharebe meydanında bir destan yaratarak, tüm dünyanın gözlerini kamaştıran Türk Ordusu, bu zaferle tarihte yeni bir sayfa açarak Türk Kurtuluş Savaşının öyküsünü unutulamayacak eserler arasına sokmuştur" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından halk eğitim merkezi halkoyunları ekibinin folklor gösterileri ile sona erdi.

Adıyaman'da kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri, Kıbrıs gazileri ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Adıyaman’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.