Adıyaman’da bayram tatilinde 57 kişi kazada yaralandı

Adıyaman’da bayram tatilinde 57 kişi kazada yaralandı

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman'da, Kurban Bayramı tatilinde emniyet bölgesinde yaşanan kazalarda toplam 57 kişinin yaralandığını...

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman'da, Kurban Bayramı tatilinde emniyet bölgesinde yaşanan kazalarda toplam 57 kişinin yaralandığını söyledi.

Diğer bayramlara oranla trafik kazalarında azalmaların yaşandığını dile getiren Müdür Alper, polis sorumluluk bölgesinde yaşanan kazalarda 57 kişinin hayatını kaybettiğini her hangi bir can kaybının da olmadığını söyledi.

Müdür Alper, "26 Ağustos 2017 tarihinde başlayıp 4 Eylül 2017 tarihinde sona eren 10 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca Adıyaman il merkezinde ve ilçelerinde polis sorumluluk bölgesinde toplam 40 adet kaza meydana geldi. Bu kazalarda 57 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralandı. Geçtiğimiz yılın Kurban Bayramına baktığımız zaman trafik kazalarında yüzde 9 bir azalma gördük.

Geçtiğimiz yıl 44 olan bu sayı bu yıl 40'a düştü. Yalnız yaralanma sayısında yüzde 7'lik bir artış göze çarptı. Buda geçtiğimiz yıl 53 olan yaralı sayısı, bu bayram tatilinde 57'e yükseldi. Biz bu yıl yüzde 9 oranında kazanın azalmasından dolayı mutluluk duyduk. İnşallah bundan sonraki bayramlarda ve bundan sonraki etkinliklerde alacağımız tedbirlerle hem yaralanma hem de kaza oranlarının daha aşağıya çekilmesi en büyük hedefimizdir. Bu 57 kişilik kaza istatistiğini artıran Gölbaşı ilçesinde 7 kişinin yaralandığı bir kaza ile Nemrut Dağından inerken Kahta'da seyir halinde olan minibüsün kaza yapması sonucu 11 kişi yaralandı. Her iki kazada toplam yaralanan 18 kişi istatistiğimizi artırmış oldu. Bayram tatili bitti ama karayollarındaki faaliyetler devam ediyor. "Yolların kralı olmaz kuralı olur" ile "Frene güvenme kurala güven" mottomuz devam ediyor. Ben herkesin bayramını kutluyor, sağlık ve huzur dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.