Adıyaman'da Gezilecek Yerler ve Turistik Mekanlar

Adıyaman'da Gezilecek Yerler ve Turistik Mekanlar

Adıyaman, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ilimizdir. Şehir ve çevresinde gezilecek birçok yer bulunmaktadır.

Nemrut Dağı: UNESCO Dünya Mirası olarak koruma altına alınan Nemrut Dağı, Adıyaman'ın Karadut ilçesi yakınlarında yer almaktadır. Antik dönemlerde Kommagene Krallığı'nın hükümdarı II. Antiochos tarafından yaptırılan devasa anıt mezarı, M.Ö. 1. yüzyılın ortalarında yapılmıştır.

Kahta Kalesi: Kahta ilçesi sınırları içinde yer alan Kalesi, Selçuklu dönemine ait eserlerdendir. Kale, Adıyaman çevresinde yapılan savaşlarda önemli bir rol oynamıştır.

Arsameia (Nysa): Adıyaman ilçesi Nusaybin sınırları içinde yer alan Arsameia, Kommagene Krallığı'nın başkenti olarak kullanılmıştır. Bu antik şehirde Kommagene Krallığı'nın hükümdarı II. Antiochos'un anıt mezarı, kraliyet tapınağı, agora ve diğer yapılar bulunmaktadır.

Göksu Milli Parkı: Adıyaman'ın Kahta ilçesi sınırları içinde yer alan Göksu Milli Parkı, doğal güzellikleri ve su kaynaklarıyla ünlüdür. Park, çeşitli bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Carra Antik Kenti: Adıyaman ilçesi Sincik sınırları içinde yer alan Carra Antik Kenti, MÖ. 2. yüzyılın ortalarında yapılmıştır. Kentte Büyük Apollo Tapınağı, agora, stadyum ve diğer yapılar bulunmaktadır.

Bu yerlerden sadece birkaçı. Adıyaman ve çevresinde gezilecek çok daha fazla yer bulunmaktadır. Eğer ilginiz varsa, Adıyaman ve çevresinde gezilecek diğer yerler hakkında da bilgi alabilirsiniz.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.