Adıyaman’da sahte paraya kalemli tedbir

Adıyaman’da sahte paraya kalemli tedbir

Adıyaman'da Emniyet Müdürü Metin Alper, kurban pazarındaki hayvan satıcılarını uyararak, sahte parayı tespit eden kalem dağıttı.

Adıyaman'da Emniyet Müdürü Metin Alper, kurban pazarındaki hayvan satıcılarını uyararak, sahte parayı tespit eden kalem dağıttı.

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, kurban pazarında bulunan hayvan satıcılarını tek tek gezerek, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. sahte paraların tespit edilebilmesi için yapılması gerekenleri anlatan Emniyet Müdürü Alper, hayvan satıcılarına sahte parayı belirleyen kalem de dağıttı.

Sahte para ve dolandırıcılık gibi olayların kurban bayramı öncesinde yoğunluğun yaşandığı bölgelerde artış gözlendiğini hatırlatan Alper, güvenlik güçlerinin gerekli tedbirleri aldığını fakat bu tür suçlarda insanların da duyarlı ve uyanık olması gerektiğini kaydetti.

Dağıtılan kalemlerin kullanılmasını isteyen Metin Alper, "Satıcının bir yıllık emeği olan hayvanları sattıklarında dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için bazı önlemler aldık. Vatandaşlarımıza sahte parayı tespite yarayan kalem dağıttık. Bu önlemlerin yanı sıra polislerimiz bu bölgede çalışmalarını yapıyor. Polisler sürekli yanlarında olacak. Bu uygulamamız devam edecek. Bütün vatandaşlarımızın alışverişlerinin bereketli olmasını diliyorum. Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımızda biraz bu konulara karşı duyarlı olursa, kimse sorun yaşamadan bu dönemi atlatabiliriz" dedi.

Alper sahte para tespit eden cihazın da bulunduğunu hatırlatarak, bu cihazların bulunacağı polislerinde bayrama kadar bölgede görev yapacağını söyleyerek, şüphelenilen paraların polislerin de yardımıyla tespit edilebileceğini ifade etti.

dolandırıcılık ve sahte olayları hakkında bilgilerin yer aldığı el broşürleri de dağıtan Alper, trafik konusunda alınan önlemler hakkında da bilgi verdi. Önlemlerin başarı sağladığına işaret eden Alper, "Trafikte de önemli bir başarı sağlandı. İlk dört günün istatistikleri açıklandı. Geçtiğimiz yıllara kıyasla Türkiye genelinde ve ilimizde bir rahatlama sağlandı. Frene değil, kurala güven, sloganıyla bu bayram çalışmalara başladık. İnşallah bayram sonuna kadar bu slogan tutacak ve kazaların azalacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Adıyaman’da sahte paraya kalemli tedbir

Adıyaman’da sahte paraya kalemli tedbir

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.