Adli yıl açılış töreni düzenlendi

Adli yıl açılış töreni düzenlendi

2017-2018 Adli yıl açılış programı Adıyaman Adalet Sarayında gerçekleştirildi.

2017-2018 Adli yıl açılış programı Adıyaman Adalet Sarayında gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Fatihi Karabacak, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Yener, Adıyaman Baro Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Tutdere, hakim, savcı ve avukatlar törene katıldı.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, törene katılanlara teşekkür ederek, 2017-2018 adli yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Adıyaman Baro Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Tutdere ise konuşmasında yargının sorunlarına değinerek, "Ülkemizde Adli Yıl açılışları genellikle yargının sorunlarının dile getirildiği ve tartışıldığı platformlar olmuştur. Ancak bugüne kadar her adli yıl açılışlarında yargı çalışanları ve yargı kurumları tarafından dile getirilen sorunlar tam anlamıyla çözülmemiş, hatta yargı mensuplarının ve yargımızın sorunları günbegün artmıştır. Artan yargı sorunlarına bir de 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin getirdiği sorunlar eklenince yargının ağır iş yükü daha da artmıştır. Artan sorunlar ve iş yükü biz yargı çalışanlarına daha özverili çalışmayı ve fedakârlığı zorunlu hale getirmiştir. Bu dönemde de çözüm bekleyen çok sayıda sorun bizleri beklemektedir. Hukuk devletinin devamı ülkemizin birlik ve beraberliği bu sorunların adalete ve hakkaniyete uygun olarak çözülmesiyle mümkün olacaktır. Çözüm bekleyen sorunlar binlerce cesur avukat, hakim ve savcının vereceği hukuk mücadelesiyle çözülecektir. Bizler hep birlikte el ele vererek insanlara güven veren bir ortamı inşa etmek zorundayız. Aksi takdirde bu ağır iş yükü altında yargımız, hepimiz kalırız. Yargı çalışanlarının bu bilinçle hareket edeceğine inancımız tamdır" dedi.

Tutdere konuşmasının devamında, "Adalete olan güvenin azaldığı bu dönemde, toplum tarafından dillendirilen adalet taleplerinin karşılık bulması, yurttaşlarımızın adalete olan inançlarının yeniden tesisi ve hukuk devletinin tüm kurumlarıyla birlikte hayat bulması için hepimize çok büyük işler düşmektedir. Sistemden kaynaklı sorunların yanında uygulamadan kaynaklanan bir yığın sorunla da karşılaşmaktayız. Uygulamadan kaynaklı sorunların çözümü ve asgariye indirilmesi biz yargı çalışanlarının sorumluluğundadır. Bu sorunların çözümü konusunda hepimizin üzerine düşeni yapacağı kuşkusuzdur. Ülkemizde tarafsız ve bağımsız yargının mutlaka hayat bulması gerekir. Hukuk devletinde hukukun üstünlüğünün ancak kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam olarak uygulanmasıyla gerçekleşeceği tartışmasızdır. Sağlıklı, demokratik bir yönetim; yasama, yürütme ve yargı olarak tanımlanan kuvvetlerin birbirinden bağımsız ve ahenkli bir çalışmasıyla mümkündür" ifadelerini kullandı.

Adli yıl açılış töreni düzenlendi

Adli yıl açılış töreni düzenlendi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.