Afyon Başmakçı Yassıören Köyü

Afyon Başmakçı Yassıören Köyü

Yassıören köyü hangi ilimizdedir? Yassıören köyü haberleri için tıklayın! Yassıören köyde kaç kişi yaşamaktadır? Yassıören köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Başmakçı Yassıören köyüne nasıl gidilir? Yassıören köyünde vefat edenler?

Yassıören Köyü Hangi ilimizdedir?

Yassıören köyü haberleri için tıklayınız! Yassıören köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Yassıören, Afyonkarahisar ilinin Başmakçı ilçesine bağlı bir köydür.Başmakçı ilçesinden bile daha eski bir yerleşim yeridir.Kadim köy olarak anılır.Çok güzel bir yörük köyüdür. Eski adı , Yassı Viran 'dır(harabe anlamında).

Devrent (Akpınar) denilen köy bu köyden ayrılmadır. 1378 yılında Germiyan Beyi Şah Çelebi kızını Osmanlı Hükümdarı Yıldırım Beyazıt’a verince bölge çeyiz olarak Osmanlı Devletine katılmıştır.

Afyonkarahisar'ın merkezine 140 km uzaklıktadır.Başmakçı ilçesine 5 km uzaklıktadır.Denizli ye 100 km,ıspartaya 90 km. burdura da 90 km. uzaklıktadır.ara bölge denilen atıl bir bölgede dir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Göller yöresi iklimi etkilidir.kışları ara ara sert, yazları ise çok sıcak geçmektedir.Afyon merkeze göre kışın sıcaklık 3-4 derece fazla olmaktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün nüfusu:
2007    338
2000    323
1997    355

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.gençler tekstil fabrikalarına gitmektedir. özellikle genç kızlar geçimini bu yolla sağlamaktadır.köyde çalışamayan ihtiyar sayısıda fazladır.

Köyün gençleri tarım dan kazanamadıkları için denizliye çalışmaya gitmektedirler.Başmakçı ilçesindeki en yetenekli tamirciler bu köydedir.(dört adet sanayi ustası vardır .bir adet mobilya dekorasyoncu, bir adet su tesisatçısı)

Köyde, ilköğretim okulu vardır , ama faal değildir.taşımalı eğitim yapılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi vardır ve faaldir.

Aile hekimliği dolayısıyla haftada bir gün köyümüze hekim gelmektedir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon,ayrıca internet bağlantısı da mevcuttur 1 faal kullanıcı vardır.


 

YASSIÖREN KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 
Yassıören köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Başmakçı Yassıören köyüne nasıl gidilir? Yassıörenköyünde vefat edenler?

Yassıören köyü resimleri,Yassıören köyü Videoları,Yassıören köyü facebook,Yassıören köyü geçim kaynağı nedir? 

Yassıören köyünde düğünler nasıl yapılır? Başmakçı ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.