Afyon Bayat İmrallı Köyü

Afyon Bayat İmrallı Köyü

İmrallı köyü hangi ilimizdedir? İmrallı köyü haberleri için tıklayın ! İmrallı köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? İmrallı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Bayat İmrallı köyüne nasıl gidilir? Afyon'un plaka kodu ne ?

İmrallı köyü haberleri için tıklayın!  İmrallı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

AFYON'UN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

İmrallı, Afyonkarahisar ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür. Bayat ilçesine bağlı ve 18 Km. olan İmrallı köyünün kurucuları, bugün OKÇU soy ismiyle bilinen ailedir. Bir rivayete göre 1300’lü yıllarda Sarı Hasan ismindeki bir kişinin önderliğinde 3 hane gelerek buraya yerleşir. İlk gelindiğinde köyün civarı ormanlık bir alanmış. Sarı Hasan, hayvancılıkla uğraştığı için bu ormanlık alanı beğenmiş ve yerleşmiş.

 

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR ? 

Zamanla köye beyliğe bağlı postacı “Emir Ali” ismindeki bir şahıs gelir gidermiş. Emir Ali köye çok sık geldiği için dillerden düşmezmiş. Daha sonraları Emir Ali’yi (İMRALLI) diye telaffuz etmeye başlamışlar. O günden sonra da köyün adı İmrallı olarak söylene gelmiştir. Afyonkarahisar iline 45 Km.'dir. Köyün ilçe merkezine uzaklığı 18 Km. olup yolu asfalttır. Konum olarak Sağırlı Akpınar, Yukarı Çaybelen, Aşağı Çaybelen ve İnpınar köylerine bağlantısının olması nedeniyle önem arz etmektedir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yıllık yağış miktarı 4000 mm.'nin altındadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Geçtiğimiz yıllarda ise köydeki genç nüfus mermer ocaklarına veya fabrikalara giderek geçimini sağlamaktadır. KÖYDE SULAMA (BARAJ, SU KUYULARI) OLMADIĞI İÇİN TARIMDAN YETERİ KADAR VERİM ALINMAMAKTADIR.( Taşımalı 10 araca yakın mermer işçisi vardır) (köyümüz okulunda 386 öğrenci okumaktadir.ve bayat imam hatip okuluna da öğrenci vermektedir imrallı köyü). Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.

 

EGE BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır. Bayat ilçesinden doktor gelir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde içme suyu şebekesi bulunmakta ancak tarım arazilerinin sulama imkânı yoktur.Sağlık evine Bayat tan doktorların gelmesi yeterli kalmıyor. 

 


 

 

İMRALLI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

İMRALLI İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

İmrallı köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Bayat İmrallı köyüne nasıl gidilir? İmrallı köyünde vefat edenler?

İmrallı köyü resimleri, İmrallı köyü Videoları, İmrallı köyü facebook. İmrallı köyü geçim kaynağı nedir? İmrallı köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.