Afyon Bayat İnpınar Köyü

Afyon Bayat İnpınar Köyü

İnpınar köyü hangi ilimizdedir? İnpınar köyü haberleri için tıklayın ! İnpınar köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? İnpınar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Bayat İnpınar köyüne nasıl gidilir? Afyon'un plaka kodu ne ?

İnpınar köyü haberleri için tıklayın!  İnpınar köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

AFYON'UN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

İnpınar, Afyonkarahisar ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür. Bu köyün üstünde pınar, alt kısmında ise in olduğu için İnpınar adını almıştır.

 

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR ? 

Göçebe hayatından yerleşik düzene geçişin en basit örneğidir. Karakeçili yörüklerinden oldukları köyün yaşlıları tarafından söylenmektedir. Afyonkarahisar iline 35 km, Bayat ilçesine 19 km uzaklıktadır.koroglu belıne 7.5 km dir. Karasal iklimin etkisindedir ve kuraktır. Hemen hemen hiç su kaynağı yoktur. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri yapılmaktadır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.

 

EGE BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 


 

 

İNPINAR KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

İNPINAR İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

İnpınar köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Bayat İnpınar  köyüne nasıl gidilir? İnpınar köyünde vefat edenler?

İnpınar köyü resimleri, İnpınar köyü Videoları, İnpınar köyü facebook. İnpınar köyü geçim kaynağı nedir? İnpınar köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.