Afyon Bayat Mallıca Köyü

Afyon Bayat Mallıca Köyü

Mallıca köyü hangi ilimizdedir? Mallıca köyü haberleri için tıklayın ! Mallıca köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Mallıca köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Bayat Mallıca köyüne nasıl gidilir? Afyon'un plaka kodu ne ?

Mallıca köyü haberleri için tıklayın!  Mallıca köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

AFYON'UN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Mallıca, Afyonkarahisar ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür. Tam tarih bilinmemekle bareber köyün kuruluşunun 1850'li yıllarda olduğu sanılmaktadır. Köye yakın bir ilçe olan Eskişehir'in Han ilçesinden hayvanlarını otlatmak suretiyle bir kaç çoban köyün bulunduğu yaylaya gelip buraya yerleşmiştir.

 

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR ? 

Köyün coğrafi şartları hayvancılığa ve tarıma uygun olduğu için diğer aileleride buraya çekmiş, yerleşmeler hızlanarak köy kurulmuştur. Köydeki insanların hayvancılıkla uğraşması, yani hayvanlarının bol olması, o dönemde hayvanlara "mal" adının verilmesi köyün "mallıca" olarak anılmasına neden olmuş ve köyün adı "Mallıca" olarak kayıtlara geçmiştir. Hatta köydeki hayvan sürüleri birleştirildiği zaman hayvanların gürültüsünün çevrelerden gökgürültüsü gibi duyulduğu da büyükler tarafından anlatılmaktadır.
Köy 1990'lara kadar kalabalık zamanlarını yaşamış, 2000'li yıllara doğru İzmir(daha çok Çeşme ilçesine), Eskişehir(daha çok Çamlıca Mahalesine), İstanbul gibi illere geçimini sağlamak için gidenler çoğalmıştır. Afyonkarahisar iline 64 km, Bayat ilçesine 19 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. 

 

EGE BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.ben yusuf ovalı yukarıda içme suyu şebekesi yok kanalizasyon şebekesi yok denilmiş kim yalan söyledi ise ama ben doğruyu söyleyeyim her ikiside var su şebekesi 1996dan beri var kanalizasyonda 2004ten beri var.

 


 

 

MALLICA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

MALLICA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Mallıca köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Bayat Mallıca köyüne nasıl gidilir? Mallıca köyünde vefat edenler?

Mallıca köyü resimleri, Mallıca köyü Videoları, Mallıca köyü facebook. Mallıca köyü geçim kaynağı nedir? Mallıca köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.