Afyon Bayat Yukarıçaybelen Köyü

Afyon Bayat Yukarıçaybelen Köyü

Yukarıçaybelen köyü hangi ilimizdedir? Yukarıçaybelen köyü haberleri için tıklayın! Yukarıçaybelen köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Yukarıçaybelen köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Bayat Yukarıçaybeln köyüne nasıl gidilir? Afyon'un plaka kodu ne ?

Yukarıçaybelen köyü haberleri için tıklayın!  Yukarıçaybelen köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

AFYON'UN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Yukarıçaybelen, Afyonkarahisar ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür. Orta Asya'dan yaşayan Maçoğlu adlı yörük beyinin Yozgat üzerinden Afyon'un Aşağıçaybelen köyüne gelmiştir. Burayı çok dağlık olduğu için beğenmeyen Maçoğlu, Yukarıçaybelene yerleşmiş ve köy böylece kurulmuştur.

 

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR ? 

İlk adı "Maçoğlu" olan köyün adı sonradan "Yukarıçaybelen" olarak değişmiştir. Afyonkarahisar iline 68 km, Bayat ilçesine 23 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır.

 

EGE BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 


 

 

YUKARIÇAYBELEN KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

YUKARIÇAYBELEN İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Yukarıçaybelen köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Bayat Yukarıçaybelen köyüne nasıl gidilir? Yukarıçaybelen köyünde vefat edenler?

Yukarıçaybelen köyü resimleri, Yukarıçaybelen köyü Videoları, Yukarıçaybelen köyü facebook. Yukarıçaybelen  köyü geçim kaynağı nedir? Yukarıçaybelen köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.