Afyon Bolvadin Hamidiye Köyü

Afyon Bolvadin Hamidiye Köyü

Hamidiye köyü hangi ilimizdedir? Hamidiye köyü haberleri için tıklayın! Hamidiye köyde kaç kişi yaşamaktadır? Hamidiye köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Bolvadin Hamidiye köyüne nasıl gidilir? Hamidiye köyünde vefat edenler?

Hamidiye Köyü Hangi ilimizdedir?

Hamidiye köyü haberleri için tıklayınız! Hamidiye köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Hamidiye, Afyonkarahisar ilinin Bolvadin ilçesine bağlı bir köydür.Bolvadin'in batısında olup 14.3 km. uzaklıktadır. 2000 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 404'tür. 1 ilköğretim okulu ve 1 camisi vardır.

Köyün yerinde Kureyş isimli Selçuklu devrine ait bir köy vardı. Bu köy, Göynük Köyünde meftun Akşemsettin Zaviyesinin vakfıdır. Köy 18. asırda Celali İsyanları sırasında dağılmıştır. Halkı, Bolvadin ve Afyon merkezine yerleşmiştir.

Uzun süre çevre köylerin merası olarak kullanılmıştır. 1876 Osmanlı-Rus Savaşından sonra, Rumelinin işgali üzerine buradaki Türkler Anadolu'ya göç etmişlerdir. Silistre Sancağı'nın merkez köylerinden 57 hane, 557 kişi buraya iskan olmuştur.

İskan, Sultan II. Abdülhamit zamanında yapıldığından Hamidiye ismini almıştır.DüzenleAfyonkarahisar'ın merkezine 46 km uzaklıktadır.Bolvadin ilçesine 14 km uzaklıktadır.Çobanlar - Bolvadin yolu üzerindedir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün nüfusu:
2000    417
1997    404

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bu sebeple dışarıya göç vermektedir. Yurt dışına (Almanya, İsviçre, ...) ve yurt içine (İstanbul, Bursa, İzmir, Eskişehir, Manisa, ........)göç vermektedir

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

HAMİDİYE KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Hamidiye köyüne özgü yemekler hangileridir? 

Afyon Bolvadin Hamidiye köyüne nasıl gidilir? Hamidiye köyünde vefat edenler?
 
Hamidiye köyü resimleri,Hamidiye köyü Videoları,Hamidiye köyü facebook,
 
Hamidiye köyü geçim kaynağı nedir? 
 
Hamidiye köyünde düğünler nasıl yapılır? Bolvadin ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.