Afyon Bolvadin Ortakarabağ Köyü

Afyon Bolvadin Ortakarabağ Köyü

Ortakarabağ köyü hangi ilimizdedir? Ortakarabağ köyü haberleri için tıklayın! Ortakarabağ köyde kaç kişi yaşamaktadır? Ortakarabağ köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Bolvadin Ortakarabağ köyüne nasıl gidilir? Ortakarabağ köyünde vefat edenler?

Ortakarabağ Köyü Hangi ilimizdedir?

Ortakarabağ köyü haberleri için tıklayınız! Ortakarabağ köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Ortakarabağ, Afyonkarahisar ilinin Bolvadin ilçesine bağlı bir köydür. Köy, Bolvadin'in doğusunda, Eber Gölü kıyısındadır.Büyükkarabağ Türkmenlerinden, Bayramoğullarından (Çiftlikoğlu) ve Kanlıoğullarından bir grup 1870 yılında Eber Gölü kenarına yerleşir.

Bu sıralarda Abdaloğulları da gelirler. Daha sonra diğer aileler gelirler. Cumhuriyetin ilk yıllarında köy olmuştur.KARABAĞ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Afyon merkezine 81 km uzaklıktadır.Bolvadin ilçesine 21 km uzaklıktadır.Eber Gölü kenarında kurulmuş olup, halkı uzun yıllar geçimini gölden toplanan kamışla sağlamıştır. seka faprikası,nın kapanmasıyla köy halkı cok göç vermiştir Gölde ördek yılan(turna) ve sazan balıkları bulunur.

90'lı yıllarda suyu çekilen göl, 2000'li yıllarda tekrar gelmiştir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köy halkı Karabağ Türkmenidir. nufusu 1500 ler arasindadir kasabanin büyük bir bölümü avrupada basta belcika olmak üzere pek cok avrupa ülkelerine göc etmistir yaklasik sayileri 1800 in üzerindedir (25.11.2012 tarihi itibaren 51 hane yaşamaktadır köyde)

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün nüfusu:
2012    236
2000    420
1997    367

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu, içme suyu şebekesi, asfalt yolu, elektriği ve sabit telefonu vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve kanalizasyon şebekesi yoktur.


 

ORTAKARABAĞ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Ortakarabağ köyüne özgü yemekler hangileridir? 

Afyon Bolvadin Ortakarabağ köyüne nasıl gidilir? Ortakarabağ köyünde vefat edenler?
 
Ortakarabağ köyü resimleri,Ortakarabağ köyü Videoları,Ortakarabağ köyü facebook,
 
Ortakarabağ köyü geçim kaynağı nedir? 
 
Ortakarabağ köyünde düğünler nasıl yapılır? Bolvadin ilçesinde doğan ünlüler?
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.