Afyon Dazkırı Sarıkavak Köyü

Afyon Dazkırı Sarıkavak Köyü

Sarıkavak köyü hangi ilimizdedir? Sarıkavak köyü haberleri için tıklayın! Sarıkavak köyde kaç kişi yaşamaktadır? Sarıkavak köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Dazkırı Sarıkavak köyüne nasıl gidilir? Sarıkavak köyünde vefat edenler?

Sarıkavak Köyü Hangi ilimizdedir?

Sarıkavak köyü haberleri için tıklayınız! Sarıkavak köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Sarıkavak, Afyonkarahisar ilinin Dazkırı ilçesine bağlı bir köydür.Bizanslılar tarafından kalan eserler arkeoloji birimi tarafından incelenmiş ve MS 200'lü yıllara dayandığı saptanmıştır.Afyonkarahisar'ın merkezine 149 km uzaklıktadır.

Dazkırı ilçesine 9 km uzaklıktadır.Ankara - Denizli asfaltından 1 km kadar içeridedir.Denizli'nin merkezine 75 km uzaklıktadır.Maymun Dağı'nın eteklerinde yer alır.Köyün karşısında Acıgöl bulunmaktadır.

Köy Muhtarlığını; 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde muhtarlığa seçilen Mevlüt ÖZ yürütmektedir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2007    270
2000    261
1997    238

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Tarımda ağırlıklı olarak arpa, buğday, pancar, haşhaş, fiğ, yonca, darı ve ilçenin ihtiyacı olarak sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Köyde 255 adet büyükbaş ve 850 adet küçükbaş hayvan ile 31 traktör bulunmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ama faal değildir. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ama kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi vardır, o da faal değildir.

Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde 2 adet cami, 1 adet okul (1 derslikli ve kapalı), 1 adet sağlık evi, 2 adet cami lojmanı, 1 adet sağlık evi lojmanı ve 1 adet okul lojmanı bulunmaktadır.


 

SARIKAVAK KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Sarıkavak köyüne özgü yemekler hangileridir? 

Afyon Dazkırı Sarıkavak köyüne nasıl gidilir? Sarıkavak köyünde vefat edenler?
 
Sarıkavak köyü resimleri,Sarıkavak köyü Videoları,Sarıkavak köyü facebook,
 
Sarıkavak köyü geçim kaynağı nedir? Sarıkavak köyünde düğünler nasıl yapılır? Dazkırı ilçesinde doğan ünlüler?
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.