Afyon Dinar Bilgiç Köyü

Afyon Dinar Bilgiç Köyü

Bilgiç köyü hangi ilimizdedir? Bilgiç köyü haberleri için tıklayın! Bilgiç köyde kaç kişi yaşamaktadır? Bilgiç köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Dinar Bilgiç köyüne nasıl gidilir? Bilgiç köyünde vefat edenler?

Bilgiç Köyü Hangi ilimizdedir?

Bilgiç köyü haberleri için tıklayınız! Bilgiç köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Bilgiç, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesine bağlı bir köydür.Bilgiç köyü II. Rus harbinden sonra Bulgaristan'dan göç eden Macırlar tarafından kurulmuştur. karamandan bulgaristana gidilmiştir oradan bilgiçe yerleşilmiştir köyün eski isimleri sofular,taşkesti,alardıç tır.

Köyün adı önce alardıç olarak verilmiştr.Osmanlının Balkanlarda fethettiği topraklara içanadoludan giderek iskan eden alardıç köyünün ataları daha sonra OSMANLI rus savaşında ve sonrası yapılan baskılardan dolayı tekrar anavatana göç etmek zorunda kalmışlardır.

Yaklaşık 150 yıl önce kurulmuştur.bulgaristanın ŞUMNU-RAZGRAT-SOFULAR köyünden gelmişler.ARŞİVE GÖRE BULGARİTANDA 300 sene yaşamışlardır.Köyün gelenek, görenek ve hakkında bilgi yoktur.

En ünlü yemekleri haşhaşlı katmer dızmana ve pazlamadır. ayrıca sarı burma baklavası da çok meşhurdur.Afyonkarahisar iline 120 km, Dinar ilçesine 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2009    32
2000    87
1997    56

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyde tarım ve hayvancılık köyün gecim kaynagıdır köy muhtarı Selahattin Taşpınarın öncülügünde et ve süt hayvancılıgı teşvik edilmektedir.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.

Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

BİLGİÇ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bilgiç köyüne özgü yemekler hangileridir? 

Afyon Dinar Bilgiç köyüne nasıl gidilir? Bilgiç köyünde vefat edenler?
 
Bilgiç köyü resimleri,Bilgiç köyü Videoları,Bilgiç köyü facebook,
 
Bilgiç köyü geçim kaynağı nedir? Bilgiç köyünde düğünler nasıl yapılır? Dinar ilçesinde doğan ünlüler?
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.