Afyon Dinar Dombay Köyü

Afyon Dinar Dombay Köyü

Dombay köyü hangi ilimizdedir? Dombay köyü haberleri için tıklayın! Dombay köyde kaç kişi yaşamaktadır? Dombay köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Dinar Dombay köyüne nasıl gidilir? Dombay köyünde vefat edenler?

Dombay Köyü Hangi ilimizdedir?

Dombay köyü haberleri için tıklayınız! Dombay köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Dombay, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesine bağlı bir köydür.Köyhalkı Ortaasya göçünden evvel ki gibi bölgeye yerlesiminde de geçimini yine aynı sekilde hayvancılıkla ( yani ) Dombay isimli büyükbas hayvanla ( Belirli bir tarihe kadar, Türkiye Cumhuriyeti kurulusunun 15 / 20 ci yıllarına kadar ) sürdürmüstür. Köyhalkının bu bölgeyi seçmesinin sebebi bu Dombay ( CAMIZ ) isimli hayvanın bataksı ıslak çamurlu yeri tercihinden dolayı.

Bu bölgenin göletsi ve camursu durumuna da olması büyük etken olmuştur. Bölgenin zamanla değişime uğramış ve yüzeysel olarak su kayıbına ugramıstır. Köyhalkı bu neden den dolayı geçimini dombay hayvanı yetistiriciligini zamanla bırakıp küçükbas, büyükbas ( sıgır )ve ciftcilige dönmüstür.Köyhalkının lehcesi Azerbaycan Türkçesine (lehcesine) benzemektedir. Ama köyhalkının nereden geldigine dair bir bilgi yoktur.

Köyümüz de Kurban bayramının arefe günü hemen hemen her evde, haşhaşlı ( haşhaşkreması ) katmer yapılır ve dağıtılır.Afyonkarahisar iline 100 km, Dinar ilçesine 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Köyümüz Ege, Akdeniz ve İçanadolu bölgesinin kesiştiği bölgede olduğundan kışlar soğuk yazlar serin geçer.

Köyümüz de 60 yıllar da çok kalabalıktı bu yıllar da sürülerce büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapılırdı. Zamanla köy halkı hayvancılığı bırakıp dışa göç etmiştir. Şu an köyümüz de iki elin parmak sayısı kadar hane kalmamıştır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır.köyümüzde ayrıca patates,pancar , haşhaş ve turşuluk salatalık yetiştirilir.Köyde, ilköğretim okul vardır, fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.

Köyün içme suyu ilçenin içme suyu şebekesinden karşılanmaktadır. kanalizasyon yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

DOMBAY KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Dombay köyüne özgü yemekler hangileridir? 

Afyon Dinar Dombay köyüne nasıl gidilir? Dombay köyünde vefat edenler?
 
Dombay köyü resimleri,Dombay köyü Videoları,Dombay köyü facebook,
 
Dombay köyü geçim kaynağı nedir? Dombay köyünde düğünler nasıl yapılır? Dinar ilçesinde doğan ünlüler?
 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum