Afyon Dinar Kabaklı Köyü

Afyon Dinar Kabaklı Köyü

Kabaklı köyü hangi ilimizdedir? Kabaklı köyü haberleri için tıklayın! Kabaklı köyde kaç kişi yaşamaktadır? Kabaklı köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Dinar Kabaklı köyüne nasıl gidilir? Kabaklı köyünde vefat edenler?

Kabaklı Köyü Hangi ilimizdedir?

Kabaklı köyü haberleri için tıklayınız! Kabaklı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kabaklı, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesine bağlı bir köydür.Rivayete göre köyümüzün ilk yerleşimcileri olan Yörük atalarımızın ilk önce Çerkezin (Yapağlı) altına geldikleri ancak develerini sinek yediği için oradan ayrılarak şimdiki köyün üstündeki Azat ın çevresini yurt tuttukları söylenir. Zamanla şimdiki yerine evlerini yaparak yerleşik hayata geçmişlerdir.

Köyümüzün adı ise ilk yerleşik hayata geçtikleri zamanlarda matara olmadığı için köyün çobanları ve avcıları dağa giderken yanlarında önceden içleri alınarak kurutulmuş olan su kabaklarının içine su doldurarak giderlermiş.

Bu durum sadece bizim köylülere has bir şey olduğu içinde civar komşu köydekiler bizimkileri gördükleri zaman yanlarıda sürekli kabak taşıdıkları için “ KABAKLILAR” geliyor derlermiş. Gel zaman git zaman bu o kadar çok benimsenmiş ki köyün adı KABAKLI, kabak taşıyan biz köylüler ise KABAKLILAR olarak benimsenmiştir. Köyde Horzum ve Mucan yörükleri mevcuttur.

Köyümüz Yörük kökenli olduğu için Yörük adetlerinin kültürünün halen daha izleri görülmektedir. Ege ve iç Anadolu karışımı bir bölgede bulunduğu için de karmaşık bir yapı söz konusudur. Örnek: Düğünlerinde ege yöresi yemeği olarak bilinen keşkek yapılmaktadır.

Afyonkarahisar iline 125 km, Dinar ilçesine 15 km uzaklıktadır. Dinar ilçesinin kuzey batı yönündedir. Komşuları Tugaylı, Avdan, Kızıllı, Yapağlı ve Yüksel'dir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2012    82
2011    83
2010    113

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım olarak; buğdağ, arpa, şeker pancarı, bamya ekilir. Hayvacılık olarakda koyun, keçi, sığır yetiştirilmektedir.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.

Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon hattı vardır.


 

KABAKLI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kabaklı köyüne özgü yemekler hangileridir? 

Afyon Dinar Kabaklı köyüne nasıl gidilir? Kabaklı köyünde vefat edenler?
 
Kabaklı köyü resimleri,Kabaklı köyü Videoları,Kabaklı köyü facebook,
 
Kabaklı köyü geçim kaynağı nedir? Kabaklı köyünde düğünler nasıl yapılır? Dinar ilçesinde doğan ünlüler?
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.